tisdag 12 april 2016

Första natten och dagen hemma

Det var underbart att komma hem igår även om det var ganska kaotiskt här när jag kom. Snickare som höll på att byta mina köksfönster, samtidigt som jag insåg att min Adam (min yngste) inte hade städat, diskat, vattnat blommor, tömt postlådan eller ens kastat vitsipporna jag plockade dagen innan jag åkte in på operation. Lägenheten var i tipptopp innan jag åkte och jag kom till ett litet krig. Men okej, jag var hemma! Det var det viktigaste! Solen lös och det var så varmt ute att folk tagit av sig jackan, även jag.

Jag gjorde äggröra på två ägg, smör och grädde till middag och fick i mig hela portionen.
Senare på kvällen blev jag hungrig igen men kände inte riktigt för mer ägg. Hade ju redan ätit det två gånger under dagen.
Adam skickades till affären tidigare på kvällen efter att han fått städa och fixa i köket och jag hade bett honom köpa blomkål och lite annat.
Så det fick bli en blomkålssoppa:
1 påse frusen blomkål
Koka blomkålen mjuk i vatten med en kycklingbuljong och salt.
Häll av hälften av vattnet.
En bit fetaost och en bit blåmögelost. (man väljer själv hur mycket och vilken ost)
Minst tre matskedar smör
svartpeppar, salt
en liten burk Creme Fraiche

Mixa ihop allt till en slät soppa.
Värm upp det snabbt igen.
ÄT!

Man kan lägga i knaperstekt bacon också eller annat protein.
Ser soppan som en bas som jag använder i alla möjliga versioner med blomkål och broccoli, främst.

Vid elva orkade jag inte vara vaken mer och kröp ner i min mjuuuuka, varma säng och det var bekvämt och obekvämt på en och samma gång.
Ont i nacken så det är svårt att hitta en bra ställning.
Ömt i magen så det är svårt att hitta en bra ställning.
Somnade och vaknade några gånger under natten bland annat genomsvettig. Det var svinkallt på sjukhuset så temperaturen i mitt sovrum blev väldigt varm plötsligt.

Vaknade också för att jag var sträv i halsen. Har blivit jättehes och slemmig sedan igår. MÅSTE dricka hela tiden känns det som men vatten GÅR INTE! Jag måste dricka te eller någon annan smaksatt vätska. Gjorde misstaget att ta en klunk vatten i morse och fick gå upp för jag började må illa. Jag satte snabbt på en mugg te och det släppte.
Mysko!
Många som är gbp-opererade upplever detta med vatten. De KAN inte dricka det om det inte är något annat i det. Jag hoppas det går över för mig men just nu vill jag inte ens försöka.
Min kropp har varit utsatt för ett stort trauma så jag ska inte "puscha" mig till något annat än bara läka.

Som lön för min lilla kamp med maten så fick jag även bekräftat idag att tarmen gör sitt jobb. Inget blod, bara vanligt bajs! Ha ha!

Satt mest i soffan framför teven med datorn i knät tills min dotter kom. Jag åt lite blomkålssoppa. Hade fått i mig äggröra på två ägg till frukost.

Ringde vårdcentralen och skulle boka in tid för sårvård och fick svaret att det inte fanns några lediga distriktssköterskor så jag kunde inte få någon hjälp. Jag blev förbannad och gick in på vårdvalet och bytte till vårdcentralen jag hade i Angered innan. Jag kan ärligt säga att den vård jag fått sedan jag bytte först ner till stan och sedan till Gamlestaden inte var bättre, snarare tvärtom.
När jag ringde Angereds VC så fick jag en tid direkt. Ska dit klockan ett i morgon.

Solen lockade ut mig och dottern på gården och jag uttryckte att jag verkligen behövde handla. Frågan var bara: - Skulle jag orka eller skulle Samantha gå själv?

Ah, vi testar. Om jag inte orkar, så kan jag gå hem igen...

Jag lutade mig tungt mot Miltons vagn och sedan gick vi ner till centrum i mycket sakta mak. In på Life och köpte rödbetsjuice och sedan in på ICA och handla allt som behövdes i övrigt. Satte mig ner mellan varven där det fanns något att sitta på. Helt slut men ändå tillräckligt energisk för att fixa det.

Det tog nog två timmar att göra denna lilla tripp.

Väl hemma, var vi rejält hungriga. Samantha hade köpte med sig en kebab och jag tänkte ta min blomkålssoppa men när Samantha frågade om jag skulle ta ärtsoppan som jag hade köpt så tänkte jag att ja, varför inte? Hela jag är HUNGRIG! Jag har levt på dropp, vätska och soppa i en vecka och jag märkte nere i centrum att allt lockade, allt!
Samantha värmde ca halva burken soppa och mixade den så den skulle bli slätare.

Gott!

Sedan var det som hela min kropp lade ner. Jag orkade inte hålla mig vaken i soffan. Jag frös och kände att jag var helt slut.
Jag blev illamående och kräktes upp soppa och vätska.
Natten har fortsatt på samma vis. Sovit en timma, kräkts och så vidare.

Nu är klockan halv åtta snart och jag dricker te med lite mjölk och hoppas att jag inte kräks mer.