måndag 27 november 2017

Hjärt - och lungfonden har inte lärt sig ett dugg!

Hjärt- och lungfonden tycker att fler människor ska överviktsoperera sig för att förhindra sjukdomar som hjärt - och kärlsjukdomar och även diabetes 2.
Detta hittar man naturligtvis på följande sida: https://www.levdittliv.se/gastric-bypass/hjart-lungfonden-onskar-fler-far-gastric-bypass-opereras/
Mia Ånemyr som går överviktsoperationsindustrins ärenden. Inte ens hon har lärt sig men ja, så länge man får betalt för att lura människor att utsätta sig för denna sjuka stympning så förstår man ju varför...

Tanken på att reversera diabetes 2 med kostförändringar så som lågkolhydratkost har väl aldrig gett läkemedelsindustrin några pengar.
Att dessutom, som på köpet skippa socker som orsakar hjärt - och kärlsjukdomar vore ju också väldigt "dumt" för då går ju patienten mot ett hälsosamt liv, där både vikt och sjukdomar försvinner. Det tjänar ju ingen på! Utom personen som ändrar sin kost...

Det finns ett säkert kort i detta: INGA sjukdomar botas med att överviktsoperera sig. Inte vare sig diabetes eller hjärt - och kärlsjukdomar. Övervikt i sig är faktiskt ingen sjukdom. Det är ett symptom på obalanser i kroppen orsakade av främst kosten. Hormonella obalanser påverkar också vikten och lägg därtill alla de kemikalier och onaturliga tillsatser som vi utsätter våra kroppar för.
Det kan ingen operation råda bot på.
Många blir av med sin diabetes i början av livet som överviktsopererad för att några år senare konstatera att den kommer tillbaka.
Ändrar man kosten istället och håller sig till den, får man inte tillbaka sin diabetes.

Det tas gott om prover innan man opereras men väldigt sällan eller aldrig tar men C-peptidprov - det prov som talar om, om du är insulinresistent eller inte. Är du det, så har du diabetes 2. Något som går att reversera på några dagar upp till några veckor.

De som är kritiska kan jag ange hur många källor som helst. Här är några:

https://www.dietdoctor.com/se/ja-man-kan-reversera-typ-2-diabetes

http://4health.se/156-patrik-olsson-reversera-diabetes-och-ga-ner-i-vikt-med-tre-konkreta-metoder-hur-bonor-och-resistent-starkelse-kan-forandra-ditt-liv

https://kurera.se/ny-forskning-socker-ligger-bakom-dalig-hjarthalsa-inte-mattat-fett/

https://www.dietdoctor.com/se/vetenskap

Vad händer när du utsätter din kropp för överviktskirurgi?

Ja, inte blir du frisk!
Du blir sjuk inom sinom tid av den näringsbrist som alla drabbas av. Det brukar ge följdsjukdomar och även förvärra de sjukdomar som du trodde att du skulle bli av med, bara du går ner i vikt.
Nej, du blir inte frisk av att gå ner i vikt om du inte SAMTIDIGT förändrar kosten till en kost som passar din kropp, balanserar upp näringen och de obalanser du har i kroppen.

Det "roliga" i detta är att många som redan är överviktsopererade, inklusive mig själv, insåg att LCHF var den enda formen av kost som fungerade när man är överviktsopererad och som hjälper en att gå ner i vikt. Tyvärr kommer man till en gräns även med lchf när man är överviktsopererad, eftersom kroppen är så stressad av näringsbristerna att det inte fungerar i längden, det heller. Verktygen för att gå ner i vikt och behålla en hållbar hälsa är att låta bli att stympa sina matsmältningsorgan.
Svårare än så är det faktiskt inte. Ingen motor mår bra av att stympas, vare sig det är i en bil eller i en människa.

Skulle överviktskirurgi vara det enda svaret skulle vi antagligen överviktsoperera våra tjocka katter, hundar och andra djur som äter fel kost. Men det vill vi ju inte så varför tycker vi att det är okej att göra det med oss själva?