Klicka på bilden så blir den större! |
Jag tog ett ben fläsklägg, två delar. (Svenskt kött)
Sätt på ugnen på 250 grader
Krydda köttet med:
Örtagårdskrydda
Peppar
Timjan
Salt behövs inte då fläsklägget är rimmat
Ta en kniv och stick hål i svålen så kryddorna kommer in i själva köttet.
Ställ in köttet i ugnen och "grilla" på den höga temperaturen tills köttet har fin färg runt om.
Ta ut köttet och ställ ner temperaturen till 150 grader. Täck köttet med folie och ställ in köttet och låt det stå så länge du vill. Mitt stod inne i fyra timmar och blev exakt så där mört att det bara faller isär.
Till detta gjorde jag Broccolimos.
Koka fryst broccoli i saltat vatten.
När den är mjuk, häll av vattnet - jag använder durkslag för att få bort så mycket vatten det går.
Klicka i en rejäl klick smör och lika mycket Philadelphiaost.
Riv ca 1 - 2 dl ost på den fina sidan.
Peppar och salt
Mixa ner allt utom den rivna osten i den varma grytan.
Rör ner den rivna osten.
Klart!
Blev väldigt gott!
get gör jag på söndag så kan jag bjuda på måndag
SvaraRadera