På tallriken ligger köttfärsbiffar, enklaste varianten: Kryddade med svartpeppar och salt, precis som vanliga hamburgare. Gjorde fyra stora som jag stekte i stekpannan och som tillbehör en fräsch sallad med min vanliga "gucca" = en del rysk yoghurt, en del majonnäs, vitlök, citronsaft, svartpeppar, salt och 1-2 avokados som jag mixar ihop till en sås.
Ibland finns det skinstek med svål kvar att köpa på Netto och då passar jag på för detta kött är fritt från tillsatser. Hur grisen mår vågar jag inte tänka på för den är från Danmark.
Kryddar köttet med peppar, salt och örtkryddor om jag har hemma. (Timjan eller rosmarin) och lägger på smör på svålen. Grillar i ugnen på 200 grader med en köttermometer så köttet blir perfekt.
Till detta gjorde jag en sås på svamp, schalottenlök och creme fraiche - jag tar fettet från köttet och fräser svampen och löken i.
Kokt blomkål och lite grönt som tillbehör.
Svålen är krispig och fruktansvärt god att äta och åker in i munnen först!
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera