Hon kom hit och jag bjöd henne på mat naturligtvis.
Planen var att grilla naturligtvis - det är ju sommar...men lagom tills vi skulle grilla började det att regna. Men ja, ja, man kan ju grilla ändå!
Hade marinerat grytbitar av fläskkött i:
Citronsaft
Vitlök
Spiskummin
Rökt paprikapulver
Svartpeppar, salt
Ingefära
Gurkmeja
Tillbehören blev:
Baconlindade champinjoner, fyllda med riven Halloumiost
och
Blomkåls - och broccolimos.
I moset hade jag smör, svartpeppar, salt och riven ost, ca 1 dl.
Istället för tårta blev det jordgubbspannacotta med chokladkräm!
Kokade upp ca 2 dl jordgubbar med ca 3 msk Steviaströ och 2 tsk vanlijpulver.
Mixade ihop det med mixerstaven och
sedan blandade jag ner 1 dl kokosgrädde och 1 dl vispgrädde.
Det fick koka upp och sedan tog jag av kastrullen och blandade ner 2 tsk upplöst gelatinpulver.
Hällde upp panna cottan i tre stora vinglas, minst till mig själv.
Ställde in det i kylen tills det stelnat.
Innan servering smälte jag 1 chokladkaka på 86% kakaohalt ihop med lite Steviaströ och 1 dl grädde, som jag hällde försiktigt över panna cottan och dekorerade med färska jordgubbar.
Jordgubbarna jag gjorde panna cottan av kom från min egen odling men tyvärr är mina jordgubbar slut för säsongen nu så jag köpte de jordgubbarna jag hade som dekoration.
Det blev väldigt smarrigt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar