onsdag 15 april 2015

Om tio procent av alla som äter Prozac fick tumörer...

Jag scannar av hela internet just nu efter människor som genomgått återställning av magsäcken efter en gastric bypass och börjar se fler och fler som berättar ungefär samma historier som jag får ta del av i de grupper jag har och är med i på nätet. Sverige är ett litet land och här opereras ungefär 8000 om året. Jämför det med länder som USA och Indien. Då är vi en spott i havet. Det som är exakt det samma är kampen för att få hjälp, få läkare att lyssna, bry sig och inte skylla ifrån sig är tyvärr likadan över hela världen.
Att få en revers verkar göras när det inte finns någon annan återvändo. När komplikationerna är så svåra att det är fara för personens liv och ändå ser jag även här ett  mönster. De MÅSTE vara fullständigt undernärda eller ha så svåra smärtor och kräkas så mycket att det inte går att göra något annat för att få stopp på det. Dessa personer är i väldigt dåligt skick när de gör sina revers-operationer och många av komplikationerna har redan åsamkat så mycket skada i kroppen att man fortsätter att få problem - men som kvinnan i nedanstående klipp säger: - Det dyker inte upp NYA komplikationer efter återställningsoperationen. DET är en stor skillnad om inte annat. Genom denna kvinnas klipp hittade jag ju flera och även kommentarerna under klippen berättar exakt samma sak. Folk med komplikationer och näringsbrister och som ropar på hjälp. Jag hittar dem ÖVERALLT! Det är inte svårt och det spelar ingen roll om det är i Australien eller i Åmål - det är samma problem!
Kvinnan i klippet säger en sak som slår mig så hårt: - Om 10% av alla som äter Prozac skulle få tumörer så skulle inte medicinen finnas på marknaden men att 10% av alla som gör en GBP får så svåra komplikationer att deras liv förstörs så kör man ändå bara på. Jag tänker också att majoriteten av dessa är kvinnor. Överviktiga kvinnor har inte samma värde som män, oavsett vikt. Det här är är inte bara en skandal, det är en jämställdhetsfråga också.
Kan "min" kirurg använda sig av härskartekniker i form av att kommentera mitt utseende och att jag är envis pga att jag är en kvinna så kan det räcka för att inte bli tagen på allvar eller ens bli lyssnad på vilket jag kände att jag inte fick. Jag känner att jag redan vet i förväg vad som kommer sägas den 24 april när jag ska träffa honom igen. *suckar*