söndag 5 juni 2016

Metallförgiftning

Översättning av Artikel på: http://www.westonaprice.org/health-topics/metals-and-the-mind/

________________________________________________________________________________

Det enda vi kan säga om effekten av giftiga metaller på sinnet är att vi inte vet så mycket. Dessa metaller är svåra att upptäcka och svåra att bli av med när man vet att man har dem. Det är därför du inte hör så mycket om detta ämne. Jag hade inte gjort det, fast jag har studerat näringslära, lärt om örter och alla typer av naturliga terapier i många år. Man hör ofta, "Ja, kan du vara förgifftad av tungmetaller", men vad betyder det? Vad gör du med det? Allt jag någonsin hade hört talas om när det gäller tungmetalförgiftning var kelering och jag gillade inte vad jag hörde.

Lyckligtvis, blev jag kontaktade för ungefär sju år sedan, av Analytical Research Laboratories, som var grundad av Doktor Paul Eck, en biokemist och nutritionist (dietist) som behandlat dessa problem på ett väldigt annorlunda och specifikt sätt. På den tiden, hade jag en patient som inte blev bättre och jag blev övertygad om att hon hade allvarliga problem med metaller i kroppen. Vi började göra protokoll vilket inkluderade håranalyser. Det visade sig att hon hade de högsta halterna av aluminium jag någonsin stött på hos någon. Jag vet idag att aluminium orsakar kronisk värk; jag ser detta ofta hos fibromyalgi-patienter. Nyckelfaktorn angående förgiftning av metaller är att det allt är relaterat till kronisk trötthet och kronisk binjure-utmattning.

Binjureutmattning 

Alla kroniska sjukdomar inkluderar kronisk trötthet och binjureutmattning, oavsett om du känner dig trött eller inte. Många av mina patienter säger, "Åh, jag har massor av energi", men det har de inte annars skulle de inte vara kroniskt sjuka. Det finns ingen konventionell medicinsk behandling för binjureutmattning om du inte har nått en punkt av totalt misslyckande, då är du tvingad att ta kortisonpreparat i resten av ditt liv. Därför, liksom frågan om giftiga metaller, om binjureutmattning inte testas, diskuteras det inte heller.

Dessa två problem - uppbyggnad av binjureutmattning och metallförgiftning - är starkt relaterade eftersom du inte kan utsöndra metaller utan god binjurefunktion. Binjurefunktionen måste vara ganska nära det normala annars du kommer att börja behålla metaller, eftersom binjurarna har en så stor roll att spela i korrekt hantering av metaller i kroppen.

Det första tecknet på binjureutmattnig är beroende av stimulantia. Om tanken på att gå utan din stimulantia (nikotin, socker, koffein, mediciner etc.) är ett problem, har du binjureutmattning. Så, nu har du tagit testet, nu vet du.

Om du behöver stimulantia för att må bra, är du redan utmattad. I själva verket om någon typ av drog gör att du mår bättre är ett tecken på att du redan är utmattad, för i slutändan behöver du den stimulerande effekten av stimulantia. Även alkohol eller droger som sägs vara lugnande har faktiskt en stimulerande effekt på binjurarna. Många människor får efter flera år på stimulantia, som kan inkludera beteendemässiga och känslomässiga stimulantia som att träna för mycket, arbetsnarkomani och även ständig oro, såsom att sätta dig själv i ett tillstånd av rädsla och hänge sig åt vrede. Alla dessa kommer att driva upp dina binjurar och hålla dig från att känna hur trött du verkligen är.

Samtidigt som dina binjurar inte fungerar normalt, börjar du samla på dig alla typer av metall. När du når en viss tröskel i kroppen, blir själva metallen en av dina viktigaste stressfaktorer för dina binjurar. Nu är du i ett ständigt förgiftat tillstånd och binjurarna blir svagare och svagare. Även om du försöker följa allt i regelboken; du äter bra, du får en hel del vila och gör tai chi - kan du inte må bra eftersom nu du har giftig metall i kroppen, som hela tiden tar din energi från dig.

Lokala variationer 

Vad som händer sedan beror på många variabler- vilka typer av metaller som du utsätts för, och hur mycket, och även var du bor. Jag tycker det är mycket intressant att se variationerna i hårtesterna, beroende på var människor bor. I Kalifornien, till exempel, ser jag i första hand aluminiumförgiftning; uppenbarligen finns det en hel del aluminium i området. Aluminium är en mycket vanlig metall, som omfattar upp till 14 procent av jordskorpan, så det finns i dammet och i luften.

Aluminium är också en tillsats i antiperspiranter. Jag har en teori om att i varma klimat, där
människor använder en hel del antiperspiranter, utsätts de för mycket mer aluminium än människor som lever i kallare klimat.

På östkusten, ser jag mer problem med kadmium, kvicksilver och bly och tungmetaller . På västkusten, om någon visar upp kvicksilver, kan du utgå från att de har ätit fisk två gånger i veckan under en längre tid. Om de inte äter fisk visar de inte upp kvicksilver i kroppen, även om de har det i sin mun. Jag vet inte varför, men det är vad jag har hittat.

(Kommentar från mig: Idag vet vi att spannmål innehåller mycket kadmium, kvicksilver och bly, bland annat från ris, även om det är ekologiskt odlat.)

Problemet med koppar 

Den vanligaste förekomsten av metall i kroppen är förgiftning av koppar eftersom alla får i sig koppar med tiden. Nästan allt du äter har en viss del koppar i sig. Många populära livsmedel som kaffe, choklad, avokado, soja, skaldjur som räkor och hummer, vissa bönor och nötter, som pekannötter har höga halter av koppar i sig.

Detta är inte ett problem med en bra lever, gallblåsa och speciellt bra binjurefunktion. Om binjurefunktionen är stark, samlas koppar upp och utsöndras via gallan. Tyvärr, beroende på hur vi lever dessa dagar, är det inte vad som händer. De flesta människor inte har möjlighet att bli av med överskottet av koppar. Hur många människor har inte nedsatt leverfunktion, överbelastad gallblåsa eller binjureutmattning? Förmodligen de flesta i dessa dagar.

Om binjurefunktionen blir nedsatt, byggs koppar upp i levern, hjärnan, leder och lungor. När detta händer, märker du mycket specifika problem, inklusive psykiska problem, leverproblem och avgiftningsproblem. Fas II leverfunktion förvärras ofta av kopparförgiftning, om inte faktiskt orsakas av det.

Fas II leverfunktion och Fas I förklaras så här på www.greatlife.se 
Levern använder en mängd olika enzymer för att neutralisera gifter, ofta kallad leverns fas 1 och fas 2 avgiftning (nämnd ovan). Fas 1 är beroende av något som kallas cytokrom P450-enzymer, vilket kräver antioxidanter för att fungera då varje bearbetat gift kräver en antioxidant för korrekt neutralisering. P450-enzymer avaktiveras antingen direkt av själva giftet eller så modifieras giftet så att andra enzymer i fas 2-systemet kan bli av med det. I fas 2 utsöndras giftet via gallan eller urinen, en process som kallas konjugation. 
Du ser också en hel del kopparförgiftning ihop med astma och andningsproblem, inklusive lungemfysem. Koppar tenderar också att byggas upp i lederna, vilket leder till artrit. Kroniska hudproblem är också en indikation på kopparförgiftning.

Vegetarisk kost innehåller mycket koppar, eftersom de vegetabiliska livsmedlen är en stor källa till detta mineral. Eftersom vegetarianer inte äter kött och kanske inte ens ägg får de inte tillräckligt med zink, vilket är en naturlig antagonist till koppar. Zink balanserar naturligt koppar och håller den ifrån att byggas upp i kroppens vävnader. Om du inte äter kött och ägg kommer du att utveckla problem med höga halter av koppar i kroppen.

Överskott av koppar stör energiproduktionen på cellnivå. Det försämrar olika energivägar i cellen så att den bidrar till en väldig trötthet som tenderar att göra att du behåller koppar, vilket leder till en ond cirkel. När detta mönster kommer igång, som är helt självförstärkande och mycket svårt att bryta, inte ens genom att lägga tillbaka zinkrika livsmedel i dieten.

Koppar är stimulerande för hjärnan, vilket får den att producera höga nivåer av de aktiverande neurotransmittorerna, såsom serotonin, norepinefrin, epinefrin och dopamin. Detta är anledningen till att du kommer att se kopparförgiftning i maniska tillstånd som paranoid schizofreni och bipolär sjukdom. Det så kallade kopparhuvudet tenderar att vara väldigt känslomässigt, mycket intensivt och ofta väldigt kreativt. Sådana personer är benägna att krascha och brinna eftersom deras överaktiva sinne stöds av en väldigt trött kropp.

Kopparförgiftning är en viktig faktor för IBS eftersom koppar utsöndras via gallan och vissa saker kommer att leda till att du dumpar koppar. Om kroppen har samlat koppar, något som har orsakat en ökning av din ämnesomsättning kommer att orsaka att kroppen dumpar koppar och det kommer utsöndras genom gallan. Om du är kopparförgiftad och plötsligt hamnar under mycket stress kan detta sätta fart på en irriterad tarm eftersom plötsligt överskott av koppar som rör sig genom tarmarna och irriterar dem.

Tendensen att bygga upp koppar i kroppen liknar järn, som är ett annat viktigt näringsämne men som också är en tungmetall. Båda är mycket elektriska och ledande metaller som producerar en hel del fria radikaler och måste vara bundna av speciella proteiner, så som ceruloplasmin och metallothioine. Produktionen av dessa proteiner styrs av binjurarna och de produceras i levern. Om binjurarna inte fungerar som de ska och levern är nedsatt, eventuellt från uppbyggnad av koppar, då kommer du inte producera dessa bindande proteiner, så koppar kommer vara kvar i fri form i kroppen, som gör det till en toxisk och reaktiv fri radikal med förmåga att orsaka mycket skada.

När detta händer, börjar kroppen att binda den. Den försöker lagra det någonstans så det kommer att göra mindre skada. Således, medan du kan bygga upp en hel del koppar i kroppen, kan du också ha symtom på kopparbrist eftersom koppar är biologiskt otillgänglig. Kopparn är inte i en användbar form så du kommer att ha både bristsymptom och symtom på toxicitet.

När du hamnar i ett stressläge, som när du går in i en kamp - eller flykttillstånd, samlas koppar. Dina binjurar står på startlinjen och är redo att "springa". Detta är en kortsiktig mekanism som har sina fördelar. Det hjälper kroppen att hantera stress, åtminstone till att börja med.

Kroppen har ett system av kontroll och balans som verkar genom förhållandet av mineralhalter. Om du har brist på ett mineral, ökar ett annat och kan bli för mycket. När exempelvis natrium - och kaliumnivåerna går ner, stiger kalcium och magnesium. När koppar sjunker, ökar järn. Om zink ökar, går koppar ned. Om järn stiger, går krom upp. Det finns en konstant och komplex relation av mineraler som pågår i kroppen och kroppen behåller och frigör väldigt specifikt mineralerna för att kontrollera vissa kroppsfunktioner.

När vi inte gör oss av med koppar, stiger natriumnivåerna. Natrium krävs för att producera aldostreron, ett hormon från binjurebarken som orsakar natriumöverskott vilket ger högt blodtryck när det produceras. En ökning av aldosteron är ett försvar mot stress, under flykt - och kamp och skyddssituation. När aldosteron ökar behåller kroppen koppar och frigör magnesium, som är ett lugnande mineral som lugnar ner dig. Det är därför många använder magnesium för att sova eller lindra muskelkramper. Som du hamnar i stress-situation sjunker nivån av magnesium väldigt fort. Det är den första bristen eftersom kroppen försöker varva upp. Ökad produktion av aldosteron kommer också att medföra att zinknivån sjunker, vilket gör att koppar samlas och natriumnivån ökar.

Ökningen av koppar är stimulerande, det får igång dig, vilket är precis vad du behöver på kort sikt. Men kronisk oupphörlig spänning ger dig aldrig tid att återhämta dig och du får aldrig ta itu med din biokemiska obalans, du får aldrig den tid du behöver för att utsöndra överskottet av koppar.

När dina binjurar är i bra form kan de utsöndra överskottet av koppar som du behöver. Men när dina binjurar knappt hänger med och knappt kan få igång en stressrespons, har du ett överskott av stimulerande koppar. Det blir väldigt svårt att somna och koppla av tankarna. Du känner, tänk, tänk, oro, oro, oro och allt detta gör det värre. Du är alltid sliten. Faktum är att människor med kronisk trötthet ofta vaknar upp trötta eftersom de aldrig någonsin vilar.

Vi använder också upp tryptofan i dessa situationer, då tryptofan behövs för seratoninproduktionen. Seratonin tar slut under stress. Du kan inte ersätta ditt tryptofan genom att äta kalkon när den används upp så snabbt. Vad detta säger mig är att kroppen inte är avsedd att vara under ständigt stress. Vi är avsedda att tillbringa tid med att ligga i en hängmatta någonstans, eller väva en korg!

Psykiska störningar 

Låga nivåer av zink och magnesium tillsammans med bibehållen nivå av koppar tjänar kroppen tillfället och förbättrar binjurarnas reaktion på stress. Men med ihållande stress eller extrem stress, kan dessa obalanser arbeta mot dig. Kopparförgiftning minskar förmågan att hantera normal vardagsstress. Det försämrar binjurefunktionen. En hel de av binjurarnas aktivitet kräver zink, vilket koppar försämrar. Resultatet är en försämring och dämpning av hela din ämnesomsättning.

Din kropp känner av när detta händer och vet att du inte klarar av utmaningen och inte har möjlighet att reagera ordentligt. Detta är tillräckligt för att du ska känna oro. Du kanske känner rädsla inför att ta på dig visa uppgifter eftersom du känner att du inte klarar av dem. Detta är början på psykisk obalans som följer med kopparförgiftningen. Du känner dig utmattad. Du kan lura dig själv med att ignorera signalerna men när vissa situationer uppstår känner du dig panikslagen eller orolig. Så småningom, när du är utmattad kan du bli apatisk och deprimerad och vill inte göra något alls. Du bygger upp en mur kring dig och gömmer dig där bakom.

I början tenderar du att överreagera som om allt är en nödsituation. "Åh, nej, jag måste gå och handla!" "Åh, nej, jag måste gå till banken idag!" Allt blir en stor sak. En hel del av mina patienter

som jag har säger, "Låtsas att du är på semester. " Istället för att säga: "Om jag känner för det så lagar jag mat till dig", eftersom du känner en kontant känsla av att du har bråttom. Så fort något ska göras känns det som att det är övermäktigt. Du håller dig i detta uppvarvade tillstånd och överreagerar på varje liten händelse i livet.

Du använder förmodligen stimulantia för att hålla igång och vara på gränsen till sammanbrott. Du är itne lugn, cool och samlad. Jag rekommenderar ofta personer med dessa problem att bromsa ned - inga snabba promenader, inte köra fort och ligga under hastighetsbegränsningen. Du måste skicka signaler till din kropp att det inte är en stor sak och det är ingen brådska. Om du inte klarar det idag så kan du göra det i morgon. Du måste ta dig bort från klippkanten, annars kommer du att falla över kanten med totalt utbrända binjurar. När allt är en stor sak hamnar din kropp i en ond cirkel av ständig stress som leder till brist på zink och magnesium och höga nivåer av koppar.

Den andra saken som händer i kroppen vid överskott av koppar och binjureutmattning är hypoglykemi och blodsockersvängningar. Dålig binjureaktivitet resulterar i låg produktion av glukokortikoider, kortisol och kortison som spelar en stor roll för att upprätthålla rätt blodsockernivåer. Så när produktionen är låg får du en låg produktion av dessa hormoner och går ständigt in i hypoglykemi, vilket kan i sin tur resultera i depression, irritabilitet, humörsvängningar, dålig koncentration, dåligt minne, yrsel, trötthet, sömnighet och många andra obehagliga effekter. Många människor inser inte att de insulinrelaterat men om deras problem börjar en till två timmar efter de har ätit, så är det en ledtråd.

Beroende på hur förgiftad och känslig en person är, kan koppar påverka sinnet mycket starkt. Inledningsvis kan kopparförgiftning göra en person aktiv, produktiv och kreativ men så småningom kommer dessa känslor att undermineras på grund av brist på energi. Sedan ser vi människor som har en miljon idéer och långa "göra-listor", men som aldrig orkar fullfölja sina projekt. Detta leder till kronisk frustration och därefter depression.

Efter ett tag med kombinationen överaktivt sinne och brist på att orka genomföra saker, blir man ganska knäpp. Det tippar över gränsen till besatthet, tvångsmässighet, fobier och alla typer av fixeringar eftersom psyket är så intensivt och det måste ju ta vägen någonstans. I extrema fall blir människor psykotiska men de flesta får humörsvängningar, PMS eller perioder då de inte agerar riktigt som de brukar och som de inte kan förklara. "Jag vet inte varför jag gjorde eller sade så." De förlorar kontrollen en kort period för att sedan ta sig samman igen. De har olika sätt att hantera kopparförgiftningen på med att hålla locket på men de är mycket knäppare än någon kan tro. De visar det bara inte. De kan se väldigt lugna ut men är det inte.

Koppar ökar den elektriska spänningen av neuroner, förmodligen på grund av den förbättrade rörligheten för natrium. Detta leder till överproduktion av aktiverande neurotransmittorerna -dopamin, noradrenalin, adrenalin, serotonin - som leder till ångest, överaktivitet och sömnlöshet. Forskarna Pfeiffer och Goldstein har påvisat att hjärnvågorna uppvisar likadan en stimulering, motsvarande stimulering av det centrala nervsystemet från antingen 5 mg av koppar eller 5 mg Dexedrine-so koppar lika stimulerande som Dexedrine för sinnet. Som vi vet, kan amfetamin så småningom göra dig psykotisk om du fortsätta använda dem.

Kroppen kommer att börja lagra det överskott av koppar i hjärnan som levern överbelastats av. Koppar stimulerar mellanhjärnan, vilket är den känslomässiga hjärnan. Zink stimulerar hjärnbarken, den nya hjärnan, det rationella förnuftet, och är lugnande för känslorna. Således, håller sig kopparförgiftade människor ofta i ett tillstånd av mycket drama, och deras symtom kan även påminna om bipolära syndrom. Carl Pfeiffer, PhD, MD, har funnit att en halv till två tredjedelar av schizofrena har höga halter av koppar och låga nivåer av zink och magnesium, särskilt under akuta faser. Koppar har en negativ effekt på metylering, en metabolisk väg som är nödvändig för avgiftning och för att styra fri-radikal-aktivitet. Dålig metylering kan vara en viktig faktor vid autism och schizofreni.

Pyroluria

Ett tillstånd som verkligen kan utsätta en person för stor risk att bli kopparförgiftad är Pyroluria. Pyroluria kännetecknas av ett överskott av krytopyrrole i urinen. Pyrroler lockar alehyder och vitamin B6 är en aldehyd. När pyrrolerna binder B6 blir det som en dammsugare som suger upp all zink som du har utspritt i kroppen. Som du har pyroluria från en väldigt ung ålder utvecklar du en konstant B6 - och zinkbrist. Det är svårt att få i sig tillräckligt med B6 för att övervinna utflödet som sker i Pyroluria. 

Cirka 52 procent av schizofrena, 42 procent av psykiatripatienter och 40 procent av alkoholister är pyroluriker. Om alkoholism är förknippad med nervösa sammanbrott, självmord eller till och med migrän, är Pyroluria sannolikt inblandat.

Ett tecken på brist på B6 är dåligt drömminne, eller mardrömsliknande drömmar. Och om ditt B6 är väldigt låg, kommer du att finna det svårt att ta zink. Zink kommer att få dig att känna dig illamående, uppsvälld och obehag.

Familjer som tenderar att ha Pyroluria har ofta också klusterhuvudvärk (Hortons sjukdom), migrän, depression, trötthet, kronisk trötthet, känslighet för kyla, anemi, illamående på morgonen, problem med aptiten, dåligt drömminne, självmord, depressioner som slutar i självmord, åksjuka, blodsockerproblem, glukosintolerans, öm i korsryggen och smärtor i övre, vänstra revbenen.

Drog- och alkoholintolerans, förstoppning, trångt mellan de övre, framtänderna , en hel del ledproblem, kanske växtvärk kan även vara en del av B6-brist. Stickande känsla, kramper, darrningar, tics, krampanfall och epilepsi påverkas mycket starkt av pyroluria, låg nivå på B6 och zink tillsammans med kopparförgiftning. Båda kan ge dig epilepsi och rensa upp i den obalansen kan definitivt göra så du blir av med krampsjukdomar. Neuralgi (nervsmärtor) och ischias är mycket vanliga i dessa fall. Ett vanligt symptom är blek hud som inte blir solbränd. Ofta den i familjen som är den mest pyroluriska i familjen den blekaste. Andra tecken är sen pubertet, låg stresstolerans och tidigt grått hår.

Långsam oxidation

Det andra som händer när man har hög nivå av koppar i kroppen är långsam oxidation, eftersom hög kopparnivå saktar ner både binjurarna och sköldkörteln. Oxidation innebär att syre blandas eller förbränns. Dr. George Watson, en forskare vid UCLA, utvecklade begreppet oxidation av olika typer. De som förbränner mat i en långsam takt än det är idealiskt är en långsam oxidation. Om sköldkörteln och binjurarna är väldigt aktiva kommer du att ha en snabb oxidation och om de är tröga kommer du att ha en långsam oxidation.

Stress från överskott av koppar försätter kroppen i ett tillstånd av snabb oxidation. Med tiden börjar dock oxidationshastigheten att minska och då går in i den resistenta fasen. Detta kan pågår i flera år, där du har en fot på perrongen och en fot på tåget. Kroppen är ett ständigt instabilt tillstånd av hög stress och inkapabel att till fullo svara. Det är under denna tid som kopparen byggs upp i kroppen. Du börjar förlora din förmåga att hantera metallen. När utmattningen sätter in, när kroppen inte kan hantera dte längre, är när oxidationshastigheten blir långsam. Detta kan maskeras under en period om du tar tillräckligt med stimulantia.

Långsam oxidation tenderar att ge höga kalciumnivåer och snabb oxidation tenderar att ge höga natrium - och kaliumnivåer. När du ser en persons provtagningsdiagram och de har högt kalcium, innebär det att de har långsam oxidation, tillsammans med ett väldigt högt natrium och kalium är ett tecken på snabb oxidation. Det betyder att de pumpar upp sig tillräckligt för att övervinna den långsamma oxidation men kalciumbromsen är fortfarande på. Den bakomliggande orsaken är långsam oxidation och uppbyggnad av koppar men dessa individer är uppvarvade av stimulantia.

Förresten, kan C-vitamin fungera som stimulantia. Det är ofta folk som går på ett näringsprogram som inte tycker om att höra att de ska ta mindre c-vitamin, eftersom de har blivit beroende av höga doser och att de inte tycker att de borde ta mindre. Men det är vad som håller dem uppvarvade och slutligen slår ut dem.

Människor med långsam oxidation är som människor med underfunktion av sköldkörteln, eftersom det är mer eller mindre samma sak. De har torr hud och torrt hår, de svettas lite och tenderar att få förstoppning, depression, trötthet, apati, lågt blodsocker, binjurebarksvikt och lågt blodtryck. Som med underfunktion av sköldkörteln, tenderar de att ,lägga på sig i vikt på höfterna och ha en låg kroppstemperatur. Långsam oxidation tenderar att göra att man drar sig tillbaka, blir inåtvänd, mindre känslomässigt uttrycksfull och kan uppvisa depression, förtvivlan och självmordstankar. Eftersom långsam oxidering blir mer extrem, kommer mer och mer av dessa symtom att utvecklas.

Koppar och kalcium 

Kalcium och magnesium är en del av kroppens bromssystem. Dessa mineraler hjälper dig att få kontroll och sakta ner, för att undvika att bränna ut dig. Du måste ha ett sätt att dra tillbaka, och kalcium och magnesium hjälpe kroppen att göra det. Däremot, natrium och kalium accelererar metabolismen, dels genom att öka binjurebarkhormoner.

Nyfödda har en mycket hög ämnesomsättning och relativt låga kalciumnivåer. När vi åldras börjar kroppen tillämpa kalciumbromsen; som koppar bygger upp, kalcium - och magnesiumnivåerna stiger medan natrium och kalium sjunker. Stigande kalcium i vävnaderna är ett försvar mot kronisk stress som är orsak och resultat av kopparförgiftning. Så kroppen börjar behålla kalcium för att mildra effekterna av koppar och kalcium saktar ner dig. Det är det kalciumbromsen.

Kalcium och magnesium stabiliserar kroppen och förhindrar en överdriven ämnesomsättning som ett försvar mot stress. En långsam metabolism kan bromsa hastigheten för att kollapsa och tillåter uppbyggnaden av skyddande mineraler såsom kalcium, magnesium och zink. Detta kan till en början vara skyddande. Det hindrar den långsamma oxidationen från att uppleva akut, svår stress. I huvudsak eftersom kroppen inte längre kan hantera stress, bygger det ett kalciumskal och det bedövar och dämpar dina känslor så att du inte överreagerar. Du kommer att vara hårdhudad, men kalciumskalet kommer att bevara den livsgnistan som återstår.

En hög nivå av kalcium är ett tecken på att kalcium bygges upp i de mjuka vävnaderna. Detta kalcium tas från skelettet. Men precis som att giftigt koppar är biologiskt otillgängligt, är detta kalcium som bygger upp och visar upp väldigt högt i håranalyser fungerar faktiskt inte, det är inte i en användbar, löslig, jonform i blodet.

Giftiga metaller

Med pågående obalans börjar kroppen att behålla metaller som inte ska vara där och använder dem som ett substitut för de metaller kroppen behöver: bly kan ersätta kalcium, kadmium ersätter väldigt lätt zink och aluminium verkar kunna ersätta det mesta. Kroppen kommer behålla dessa metaller och låsa fast dem i vävnaderna och blockerar plats för de rätta näringsämnena som kroppen behöver.

Detta är anledningen till att kelering inte kommer att avhjälpa tillståndet för uppbyggnad av giftiga metaller. Kelatering kan bara fästa metaller som är obundna, klara att hämtas upp och användas. Om den giftiga metallen är bunden i kroppens vävnader, som förekommer vid ställen där enzymer bildas bland annat kan inte kelatorerna komma åt det och kan inte tas upp och kroppen kommer inte släppa från sig metallen. Till exempel om du är förgiftad av kadmium, kommer kroppen behålla det och stödja en låg natriumnivå, eftersom kadmium kommer att driva upp natriumet.

Det är en del av anledningen till varför höga droger som tobak och marijuana som har höga nivåer av kadmium är väldigt beroendeframkallande. De höga natriumnivåerna gör att du känner dig normal, precis som om du har bra binjurefunktion. Din kropp kommer inte släppa kadmium så vida det inte längre behöver kadmium och stödjer låg natriumhalt, vilket innebär att det du har fått för att bygga upp binjurefunktionen tills binjurarna är i balans och säger att det inte längre behöver denna krycka.

Hopp

Överbelastning av koppar och tungmetall-förgiftning är några av de svåraste tillstånden att behandla inom den moderna medicinen. Dock är en återhämtning möjlig - med rätt planering som involverar bra kost, näringsbalans och en mild avgiftning, har många av mina patienter tillfrisknat både fysiskt och psykiskt. En plan för läkning beskrivs här nedan. Samtidigt är det viktigt att vi undviker detta tillstånd i kommande generationer genom att varna ungdomar om farorna med vegetarisk kost och arbeta tillsammans för att minska den giftiga miljöbelastningen.

_________________________________________________________________________________

Torskleverolja : En del av behandlingsplanen     


Fiskleverolja är nästan alltid en del av min behandlingsplan - undantaget skulle vara i fall där matsmältningen är så osäker att patienten inte kan tolerera oljorna i torskleverolja.

Torskleverolja ger vitamin A, som behövs för produktion av adrenalhormoner; och vitamin D, som fungerar synergistiskt med vitamin A.

Jag tycker att torskleverolja är särskilt bra mot kronisk smärta orsakad av inflammation. För vissa människor, lindrar det smärtan inom en eller två dagar efter de har börjat med en dos på två teskedar per dag. Det är också väldigt viktigt för behandling av fetma, hjärtsjukdomar, hudproblem, förstoppning och psykiska problem.

Intressanta fakta om zink

* Zink snabbt förloras under stress.
Zink är nödvändig för proteinsynteen . Låg zinkstatus leder till problem med hormonproduktionen, läkning och tillväxt.
* Zink förbrukas snabbt efter skada eller kirurgi som behövs för proteinsyntes.
* Eftersom tonåringar växer så snabbt, är de väldigt benägna att få zinkbrist.
* Zinkbrist påverkar immunsystemet. Zink dödar en massa virus vid kontakt. De med brist på zink kan vara mycket mer mottagliga för virus än andra.
* Zink är ett lugnande medel och lugnande mineral för sinnet. GABA, som är en inhiberande, lugnande signalsubstans är zinkberoende.
* Kroppen behöver zink för att bygga protein. Huden och naglarna avslöjar ofta zinkstatus. Bristningar är alltid ett tecken på låg zinknivå, åtminstone vid den tidpunkt då de bildades. (Ungdomar får ofta bristningar och de växer fort...min notering)
* Zink är viktigt för produktionen av binjurebarkhormoner, särskilt aldosteron och kortisol.
* Zink är viktigt för normal aptit, lukt och smak. Ett tecken på zinkbrist är brist på aptit på morgonen, eller till och med illamående.
* När zinknivån är låg och kopparnivån är hög, dumpar kroppen vid konsumtion av kött som är en rik källa på zink. För en del vegetarianer kan den höga kopparnivån i kroppen reagea så starkt att de kräks när de försöker äta kött. Människor som reagerar på det här viset måste först sänka sina kopparnivåer innan de kan äta kött.De måste börja med mycket små mängder vitt kycklingkött och sakta, gradvis införa rött kött.
* Det ideala förhållandet mellan koppar till zink är 1:8 till förmån för zink.
* Vissa vegetabiliska livsmedel innehåller zink, men när de gör det, är det oftast tillsammans med en hel del koppar. Animaliska livsmedel är den enda goda källan.


Koppar, tungmetaller, histamin och metyleringscykeln

Kopparhaltiga histaminaktiverande enzymer och ceruloplasmin reglerar histamin, en signalsubstans som gör oss vakna och som spelar en roll i det lokala immunförsvaret. Förhöjda kopparnivåer ökar nivån av dessa enzymer och främjar därmed histaminutbrott. Om du har höga kopparnivåer kommer du att ha lågt histamin och vice versa.

Histaminnivåerna är relaterade till metyleringscykeln eftersom metyl och histamin konkurrerar med varandra. När histaminnivåerna är höga, är det ett tecken på under-metylering och när histaminet är lågt, det är över-metylering.

Metyl (CH3) är mycket vanligt i kroppen, eftersom den är närvarande i de flesta enzymer och proteiner. Metyleringscykeln är den process genom vilken metylgrupper sätts till en förening; det är en metabolisk väg som är nödvändig för avgiftning och för att styra aktiviteten av fria radikaler. När en större molekyl har en metylgrupp adderas det och ändrar sin struktur och funktion. Metylering har mycket att göra med att slå på och stänga av genuttryck - när kroppen fäster en metylgrupp till en gen, blir den aktiv och när den tas bort stänger genen av sig. Metylering är väldigt viktigt för kroppens utveckling, inklusive att bygga myelinskidan och alla cellmembran i hjärnan. Om det är nedsatt kommer en massa saker i kroppen försämras, inklusive histaminproduktionen.

Med alltför mycket metyl kommer kroppen att överproducera dopamin, noradrenalin, adrenalin och serotonin. Detta faktum kan förklara varför höga kopparnivåer är förknippade med höga nivåer av dessa signalsubstanser. Med för lite metyl, är signalsubstanserna låga.

SAMe (S-adenosylmetionin) är huvud metyldonator i kroppen. När den donerar sin metylgrupp, blir det S-adenosylmetionin homocystein. Då kroppen kan få en metylgrupp från folsyra cykeln och vända SAMe tillbaka till metionin. Detta kallas metylering cykeln. När du har oxidativ stress, vilket är vad som händer med giftiga metaller såsom kvicksilver, kommer det avleda homocystein. Homocystein kommer att åka till bildandet av glutation som förmodligen är den primära detoxifier av tungmetaller i levern, och det kommer att åka att producera metallotionein, som du behöver för att hantera tungmetaller . Detta kommer att hända om dina binjurar fungerar eftersom du inte kan bilda bra metallotionein utan bra binjurarna funktion. Om du har en hel del av tungmetaller i kroppen, du kommer att inledas under producerande metyl till en viss grad, eftersom det är allt läggs om till avgiftning.

SAMe (S-adenosylemetionin) är huvudmetyldonatorn i kroppen. När den donerar sin metylgrupp blir det S-adenosylmetionin homocystein. Då kan kroppen få en metylgrupp från folsyra-cykeln och kan vända SAMe tillbaka till metionin. Detta kallas för metyleringscykeln. När du är utsatt för oxidativ stress, vilket är vad som händer när kroppen blir utsatt för giftiga metaller som till exempel kvicksilver, kommer det avleda homosyctein. Homocystein kommer att gå till formandet av glutation som förmodligen är den primära avgiftningen av tungmetaller i levern och det kommer att gå vidare till att producera metallotionein som du behöver för att hantera tungmetaller. Detta kommer att hända om dina binjurar fungerar eftersom du om du inte har bra binjurefunktion, kan du inte bilda detta. Om du har en hel del av tungmetaller  i kroppen, du kommer att inledas underproduktion av metyl till en viss grad, eftersom det är allt att avledas för avgiftning.

Schizofreni och autism

Paranoid schizofreni är associerad med övermetylering, lågt histamin och högt koppar. Hörselhallucinationer tyder mycket på övermetylering. Personer med övermetylering tenderar att få paranoia, besatthet och sömnproblem. Kosttillskott som minskar metyl är folsyra, vitamin B12 och niacin, som ofta används som en behandling för schizofreni. Koppar- och zinkobalans måste också förbättras för att minska förstörelsen av histamin. Schizofreni är förvånansvärt behandlingsbar med näringstillskott. Det är verkligen inte så svårt att kontrollera detta, när du vet vad du sysslar med. Om du gör rätt saker, det blir bättre och alla symptom på psykisk sjukdom börjar avta mycket snabbt.

I motsats till schizofrein, är alla markörer av metylering mycket lägre hos patienter med autism. Näringstillskott som ofta förbättrar autistiska symptom stödjer den normala funktionen av metyleringscykeln. Det är folinsyra, DMG, TMG, metylkboalamin (som är B12 med en metylgrupp), zink, B6, glutation, cystein och sulat. Till viss del ger glutaion, cystein och sulfat ett sätt för kroppen att hålla sig från att avleda homocystein från avgiftningsvägar. Det andra problemet är metallotionein, som är av de bärande proteinerna som kontrolleras av binjurarna. Redan innan du föds är detta det som krävs för att skapa immunitet, hjärna och mag-tarmkanalens mognad och reglering av metaller. Autistiska barn tycks vara födda med enlåg metallotioneinfunktion, så de har en försämring inom alla dessa områden. De har inte mognat som de ska och är därför väldigt sårbara.

Metallotionein är viktigt för korrekt balans mellan koppar till zink. Om du har ett dåligt koppar-zink-förhållande, kommer du att ha metallotionein-dysfunktion och kommer inte att kunna avgifta tungmetaller. Det viktigaste näringsämnet som behövs i bildandet av metallotionein är zink. Om du har kvicksilver eller bly i tarmen utan metallotionein, kommer de att reagera med sulfhydrylgrupper. Sulfhydrylgrupperna är en kombination av svavel och väte och de är mycket attraherade av kvicksilver, bly och kadmium, i synnerhet kvicksilver.

Till sulfhydrylgrupperna i tarmarna hör de enzymer som bryter ned kasein och gluten. Giftiga metaller och lågt zink inaktiverar dessa enzymer. Det är därför du ser gluten - och kaseinintolerans hos autistiska, bipolära och schizofrena patienter, eftersom de alla lider brist på metallotionein-produktion. De kan reagera våldsamt på dessa livsmedel. Utan undantag, är höga kopparnivåer med låg zinknivå tillsammans med tecken på låg metallotionein-funktion med förhöjda nivåer av alla typer av giftiga metaller sett i varje enskild autistiska barn som testas på Pfeiffer Center.

Att läka kronisk sjukdom

Många faktorer måste beaktas för att bestämma den bästa formen av diet och behandling för kroniskt sjuka patienter. Dessa faktorer inkluderar matkänsligheter, glutenallergier, matsmältningsbehov, glukosintolerans, förmåga att smälta fetter och matsmältnings-funktionsnedsättningar på grund av candida albicans, parasiter och andra faktorer. Utan att ta itu med dessa typer av obalanser precist är det mycket svårt att lyckas att läka kronisk sjukdom. Kinesisk örtmedicinterapi, näringsbalansering, metall-avgiftning, kost, näring och akupunktur, särskilt för smärta, i kombination med livsstilsrådgivning är alla viktiga faktorer i att läka kronisk sjukdom. Varje program är skräddarsydd för patienten och inte alla av dessa faktorer krävs för att läka kroniska sjukdomar för alla.

Diet

I allmänhet rekommenderar jag låg-kolhydratkost, kost rik på animaliska livsmedel och animaliska fetter. Men i många fall, måste denna diet införas långsamt. Ofta specifika örter för magstöd krävs.

Kinesisk örtmedicinterapi 

Kinesiska Växt- terapi är den mest utvecklade form av örtmedicin i världen. Många andra system för växtbaserade behandling har mycket att bidra med men de teoretiska grunderna och systemet för diagnos och behandling som utgör Kinesisk örtmedicin terapi möjliggör behandling av ett extremt brett spektrum av villkor från kortsiktiga och mildare problem att så kallade " obotliga "villkor. Medan Kinesisk örtmedicin terapi inte kan göra allt, det är ofta svårt att få vissa resultat utan det. Det är särskilt användbart för att minska och eliminera behovet av medicinering och lindra deras biverkningar.

Näringsbalansering och hårmineralanalys 

Dr Paul Eck har utvecklat en kraftfull metod för näringsterapi, som kallas Nutritional Balancing (Näringsbalansering). Dr Eck var en biokemist och naturläkare som studerade nutritionsstatus hos tusentals människor i över 30 år och som använde den diagnostiska metoden hårmineralanalys. Hår-mineralanalys mäter innehållet i hårets mineraler. Hår är en mjuk vävnad i kroppen, ch innehållet i hårets mineraler återspeglar de funktioner i kroppen på cellnivå av de mjuka vävnaderna där alla metaboliska aktiviteten sker. Blodprover är användbara och mycket viktiga i akuta tillstånd, men de misslyckas ofta med att avslöja kroniska sjukdomar tills de är mycket avancerade. Detta beror på att kroppen håller blodvärden så nära normal nivå som möjligt, även på bekostnad av kroppsvävnaderna. Blodvärden måste tas i mycket korta tidsintervall annars kan till och med livshotande symtom uppstå. Därför kommer kroppen att offra mjukdelar vid behov för att upprätthålla dessa värden. Hårmineral-analys kan avslöja de obalanser som har utvecklats på cellulär, mjukvävnadsnivå. Med hjälp av denna information har, Dr Eck utvecklat en mycket sofistikerad näringsterapi som syftar till att vända den toxiska och degenerativa utvecklingen i kroppen orsakat av alla typer av stress. Efter många års erfarenhet med denna metod för näringsterapi, kan jag säga att det är den mest kraftfulla och effektiva metoden jag har sett. Det är det bästa sättet att ta itu med problemen med giftiga metaller, som är ofta är en mycket viktig faktor när det gäller att motverka och läka kronisk trötthet och kroniska sjukdomar i allmänhet.

Tungmetaller och gränser för kelering

Kelering och andra former av avgiftning från tungmetaller fungerar enbart om metallerna befinner sig i fri form. I många fall är dessa metaller, såsom aluminium, kvicksilver, nickel, kadmium och bly tätt bundna och stannar kvar i kroppens vävnader. Kroppen använder sig faktiskt av dessa giftiga metaller som substitut för de mineraler som fattas eller är bio-tillgängliga i kroppen. De mineraler som behövs är de optimala mineraler som behövs för varje enzymfunktion i kroppen. Om en föredragen mineral inte är närvarande, på grund av brist, bio-otillgänglighet eller någon annan orsak, ersätts den med en mindre optimal mineral i enzymbildningstället. Resultatet är sänkt effektivitet och ofta nedbrytning av denna enzymfunktion. Detta är en adaptiv mekanism som gör att vi överlever, trots brister eller metallförgiftning. Byte till mindre föredragna mineraler är ett centralt begrepp inom näringsbalansering och att läka kroniska sjukdomar. Vartefter balans - och tillskottsprocessen fortskrider, släpper kroppen näringsämnen och de giftiga metaller som fungear som ersättning av de optimala mineralerna. Fram till att kroppen har förbättrat sin näringstatus till den grad att den levererar dessa mineraler i en användbar form till vävnaderna, kommer kroppen inte frigöra de giftiga metallerna. Näringsbalansering är en metod som systematiskt åter-balanserar kroppens kemi för att låta vävnaderna frigöra dessa giftiga metaller och ersätta dem med rätt näringsämnen för att tillåta optimal cellulär funktion och energifunktion. Balanseringsprocessen uppnås genom att stödja energiproduktionskanalerna i cellerna. Dessa näringsämnen bestäms av resultatet av en korrekt utförd hårmineralanalys. När cell-energin återställs och näringbrister och bio-otillgängligheten förbättrats, fortsätter man att läkas naturligt.

Läkningskrisen

Avgiftning, die-off, om-spårning, läkningskris, är alla villkor för liknande fenomen som är en viktig del av läkningsprocessen. Naturlig läkning bygger på att uppmuntra kroppen att återuppbygga kroppsfunktionerna och rena sig från giftiga ämnen eller infektioner och det är inte alltid en fråga om omedelbar förbättring. När man läks från en kronisk sjukdom, är att må bättre ofta ganska låg på kroppens prioriteringslista. När kroppen arbetar för att återuppbygga själva grunden som kroppens energiflöden, avleda en del av den dyrbara och i detta skede, begränsade energi för att få oss att må bättre, kan inte vara en försiktig användning av energi. Eftersom kroppen läker genom diet, näringsbalansering och naturläkemedelsterapi, blir symptomen lite mindre i taget och bleknar bort med tiden. Men i de tidigare stadierna av läkningsprocessen, ibland kan det komma skov av symptom. En  läkningskris är en period i läkningsprocessen där vi faktiskt mår sämre än tidigare. Detta kan bero på ett antal faktorer. Ofta när läkningsprocessen stimuleras i kroppen med växtbaserade behandling, kostförändringar eller ett näringsprogram, är kroppens energier riktade inåt till organ och vävnader där arbetet sker. Läkning är ett arbete för kroppen och kräver energi för att göra det. Detta kan göra oss trötta, precis som när vi kämpar med en infektion.

Många av oss över-förbrukar vår energi och tvingar upp den till ytan med stimulantia så som kaffe och socker. Vi kanske mår bättre när vi gör detta men dessa stimulantia tömmer oss slutligen på energi och lägger grunden för kronisk sjukdom istället. Naturliga terapier vänder denna process och skickar energin djupare in i kroppen som främjar läkning. Då kommer vi inte ha så mycket energi att spendera som vi är vana vid. Vila så mycket som möjligt är botemedlet för detta problem och det kommer att göra kroppen starkare och ha mer verklig energi tillgänglig efteråt.

I näringsbalanseringen, är att symtomen förvärras eller återkommer av den kroniska sjukdomen när avgiftning av tungmetaller sker, vilket är det första som händer. Näringsbalansering har en mycket kraftfull förmåga att stödja kroppens egen förmåga att frigöra tungmetaller från vävnaderna där de har byggts upp under många år på grund av nedsatt metabolism. Under de första tre till nio månaderna efter det att näringsprotokoll och omtestningsprocessen genomförs, är det mycket vanligt att släppa metaller såsom koppar, aluminium, kvicksilver, mangan, kadmium och bly. Eftersom dessa giftiga ämnen frigörs från vävnadslagring, och rör sig genom blodet som skall utsöndras genom levern och njurarna, är de kapabla att orsaka några av symptomen som är typiska för akut exponering för metallen. Dessutom, för många kroniskt sjuka människor, är en viss grad av leveravgiftnings-funktion en del av deras problem och kan även bero på att mycket metall som rensas, särskilt när det gäller kopparförgiftning.

Bromsa Nutritional Balansering programmet genom att minska antalet gånger per dag protokollet vidtagits för att sakta ner frisättningen av metallen är det enklaste tillvägagångssättet att minska detox symptom. Detta kan dock störa de andra fördelarna med programmet om dosreduktion fortsätter i flera månader. Det finns ett fåtal produkter som kan förbättra processen detox till den grad att en mer normal nivå av tillägg användning kan upprätthållas under detox processen och möjliggöra snabbare framsteg övergripande återuppbygga kroppen energi. eliminering koppar förvärrar ofta samma kroniska problem koppar har orsakat inklusive hudproblem, irriterad tarm, matsmältningsbesvär, huvudvärk, neuralgi, hormonell obalans, förstoppning och sömnlöshet. Den bästa produkten för att förbättra koppar detox symptom Extended Health Liver Support. Detta har utvecklats för att användas under olika metoder för kelering och det verkligen hjälpa levern att hantera högre inflöde av metall som skall renas från systemet.

Att bromsa ner näringsbalanseringsprogrammet genom att minska antalet gånger per dag för att lugna ner frisättningen av metall är det enklaste tillvägagångssättet för att minska avgiftningssymptomen. Detta kan dock störa de andra fördelarna med programmet om minskning av doseringen fortsätter i flera månader. Detfinns ett fåtal produkter som kan förbättra avgiftningsprocessen till den grad att en mer normal nivå av tillgägg kan upprätthållas under avgiftningsprocessen och möjliggöra snabbare framsteg med att återuppbygga kroppens energi. Eleminering av koppar förvärrar ofta samma
kroniska problem som koppar orsakat, inklusive hudproblem, irriterad tarm, matsmältningsbesvär, huvuvärk, nervsmärtor, hormonell obalans, förstoppning och sömnlöshet. Den bästa produkten för att förbättra koppar-avgiftning är "Extended Health Liver Support". Detta har utvecklats för att användas under olika metoder av kelering och det hjälper verkligen levern att hantera högra inflöde av metall som ska rensas ut från systemet.

Näringsbalansering är ett mycket sofistikerat näringssystem som bygger om kroppens egen förmåga att kelatbinda och utsöndra tungmetaller. Den balanserar kroppens kemi för att tillåta cellerna att frigöra metaller som suttit djupt i vävnaderna och inte varit tillgängliga för att avlägsnas genom externa kelateringsmedel. Med hjälp av en Näringsbalseringens tillvägagångssätt förhindras också betydande förlust av viktiga mineraler från kroppen som är typiskt för intravenös och oral kelering trots de mineraltillskott som vanligen ges. Emellertid kan frisättningen av metall ibland vara ganska hög så tillskott såsom "Liver Support" kan stärka leverns förmåga att utsöndra metall till gallan, genom gallblåsan in i tarmkanalen och sedan ut genom tarmen. Alla dessa organ måste vara tillräckligt aktiva för att kunna slutföra processen av fullständig eliminering av metallen.


Kollodialt Silver 
Den bästa allmänna kelatbildande produkt som kan förbättra urinproduktion av metaller som bly, aluminium, koppar och kvicksilver utan att dra ut stora mängder av kalcium, magnesium och zink, är "RNA Results Advanced Cellular Zeolite." Denna zeolit ​​är helt ren och blandas ut i 100 procent rent vatten. Det är nanostorlek, vilket innebär att mycket små doser är mycket effektiva på grund av den kraftigt ökade ytarea av zeolitkristallerna. Eftersom zeoliten har en burliknande form, när de positivt laddade molekylerna av kvicksilver, bly, koppar och andra ämnen såsom fria radikaler och giftiga kemikalier binds till zeoliten, där de neutraliseras och inte längre är i stånd att samverka med kroppen för att orsaka symptom. Zeoliten lämnar kroppen inom fem till sju timmar tillsammans med den toxiska substans, som har bundits till det. På grund av den låga dosering som krävs vid användning av ren zeolit i nanostorlek, uppstår inga problem med matsmältningen som ibland uppstår med mikrostorleks-tillskott. Zeolit, liksom alla kelatbildande ämnen, kan endast plocka upp metaller som har släppts från vävnaderna i en fri form. Denna produkt måste köpas från en legitimerad vårdgivare. (I USA)

Litteratur som föreslås
 • Nutritional Balancing and Hair Mineral Analysis, Lawrence Wilson, MD
 • Energy, Colin and Loren Chatsworth
 • Toxic Metals in Human Health and Disease, Dr. Paul C. Eck and Dr. Larry Wilson
 • The Strands of Health: A Guide to Understanding Hair Mineral Analysis, Rick Malter, PhD
 • Trace Elements and Other Essential Nutrients: Clinical Application of Tissue Mineral Analysis, Dr. David L. Watts
 • Toxic Metal Syndrome: How Metal Poisonings Can Affect Your Brain, Dr. H. Richard Casdorph and Dr. Morton Walker
 • Why Am I Always So Tired?, Ann Louise Gittleman, MS, CNS
 • Mental and Elemental Nutrients, Carl C. Pfeiffer, PhD, MD
 • Nutrition and Mental Illness, Carl C. Pfeiffer, PhD, MD
 • Natural Healing for Schizophrenia and Other Common Mental Disorders, Eva Edelman
 • Depression Free, Naturally, Joan Mathews Larson, PhD
 • Changing the Course of Autism, Bryan Jepson, MD
 • Children With Starving Brains, Jaquelyn McCandless, MD
 • Gut and Psychology Syndrome, Natasha Campbell-McBride, MD
 • Healing Schizophrenia, Abram Hoffer, MD
 • The Natural Medicine Guide to Schizophrenia, Stephanie Marohn
 • The Natural Medicine Guide to Autism, Stephanie Marohn
 • Adrenal Fatigue: The 21st Century Stress Syndrome, James L. Wilson, ND, DC, PhD
 • Chronic Fatigue Unmasked, Geral E. Poesnecker, ND, DC
 • An Alternative Approach to Allergies, Theron G. Randolph, MD, and Ralph W. Moss, PhD
 • Dr. Atkins’ New Diet Revolution, Dr. Robert C. Atkins
 • The Yeast Connection, William Crook, MD
 • Dr. Bernstein’s Diabetes Solution, Richard K. Bernstein, MD
 • Nourishing Traditions, Sally Fallon with Mary Enig, PhD
 • Know Your Fats, Mary Enig, PhD
 • The Mood Cure, Julia Ross, MA
 • Toxic Psychiatry, Peter R. Breggin, MD
 • Heart Failure, Thomas J. Moore
 • The Schwartzbein Principle, Diana Schwartzbein, MD

Kinesisk örtmedicin Support
Rent generellt är olika former av växtbaserad kinesisk behandling till stor hjälp i ett tidigt skede av läkning för att hjälpa att kontrollera symptom och minska behovet av medicinering. Det finns många utmärkta recept för att hjälpa till med menstruation och klimakteriebesvär, obehag med gallblåsan, andningsproblem och hosta, känsligheter i matsmältningssystemet och smärta av många olika typer. De växtbaserade tinkturer, när de används på rätt sätt är en utmärkt metod för att påskynda återuppbyggnaden, få ökad energi och minska effekterna av åldrande. En mycket målinriktad behandling av specifika problem är ofta mer effektiv än andra metoder. Det passar bra ihop med näringsbalansering även om många tycker att det räcker med näringsprogram enbart.

Den välkända och allmänt tillgängliga kinesiska växtbaserade tillskottet som kallas Yin Chiao, eller Yin Qiao är till stor hjälp för att lindra detox och die-off symtom samt allmänna obehag som sträcker sig från halsont, insektsbett, öron värk, och icke-kronisk huvudvärk till Poison Ivy och neuralgi, speciellt trigeminal neuralgi. Tas det direkt och ofta i början av en förkylning, kan det stoppa det eller gör det mycket mildare om influensan är inte särskilt stark. Om det kommer på något sätt, är Yin Chiao mycket hjälpsam mot symptomen och även febernedsättande. Det är särskilt användbart vid candida-avgiftning och kan användas helt fritt att motverka influensaliknande symtom som är typiska för när candidan dör. Det kan tas varje timme i början tills symptomen börjar avta. Sedan tas det när symtomen återkommer. Den huvudsakliga biverkningen är lös mage men bara ett fåtal har detta problem och det är oftast övergående. För vissa är det bara laxerande vid höga doser. Efter ett tag, eftersom candida rensar systemet, det kommer inte att orsaka sådana allvarliga reaktioner eftersom det inte kommer att vara så mycket candida i systemet då det dör bort på en gång. Levern kommer att kunna ta hand om de gifter som frigörs och inga särskilda symtom kommer att ske.Obehag med matsmältningen uppstår med alla typer av detox och die-off-situatoner och kinseisk örtmedicin hjälper ofta som t ex Curing Pill. The Health Concerns medicin som heter Quiet Digestion är särskilt effektiv. Quiet Digestion lindrar effektivt kramper, uppblåsthet, gaser, dålig matsmältning i allmänhet, illamående, diarré och i kombination med Yin Chao, är det mycket bra mot maginfluensa. Det kontrollerar perioder/skov av irriterad tarm om man tar tre tabletter i timmen och ligger ner tills symptomen har försvunnit. Vanligtvis brukar det ske vid tre doser. Kopparförgiftning orsakar ofta IBS inklusive uppblåsthet, kramper och ömhet i buken. Quiet Digestion ska tas regelbundet och kommer minimera skoven som kommer med detta problem, medan kopparförgiftningen elimineras.


Denna artikel publicerades i Wise Traditions in Food, Farming and the Healing Arts, kvartalstidning Weston A. Price Foundation, Winter 2008.

Skriven av :
Theresa Vernon, L.Ac. en licensierad akupunktör, kineisk örtmedicinterapeut, och nutritionist i södra Kalifornien. Hon arbetar med människor över hela USA och i andra länder. Besök hennes hemsida på www.tvernonlac.com.2 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. I want you, all of you. I want to feel you inside me, deep inside me. I want you to tell me when you’re going to cum, hear you moan my name and fuck me harder. Hey, i am looking for an online sexual partner ;) Click on my boobs if you are interested (. )( .)

  SvaraRadera