torsdag 7 augusti 2014

Beroende av Omeprazol?

Jag har läst lite här och där om saltsyreproduktion och som Gastric bypass-opererad är det mer en regel än ett undantag att man får Omeprazol utskrivet av läkarna och käkar det år ut och år in för att....?
Det var det första min läkare skrev ut när jag kom till honom för många år sedan med mina kramp-problem som jag hade, som uppstod ca fem år efter min operation. Jag åt Omeprazol i flera år utan att egentligen uppleva någon skillnad. Till slut, slutade jag med det och ingen förändring skedde förrän jag började med lchf.
Men precis som mycket annat som vi får utskrivet av läkare så funderar jag på om det ens är någon idé att äta detta?
Det känns som att man får det så fort man säger orden:

- Ont
- Mage

Adam fick det när han gick till doktorn som 13-åring och jag vägrade lösa ut det. Hans magproblem slutade så fort han började äta lchf. Han fick tillbaka problemen när han började slarva med maten och har lärt sig att inte slarva på samma vis igen.
Gastric bypass-opererade får det nästan innan de ens säger att de har ont i magen.
Man ska häva saltsyreproduktionen men allvarligt? Vilken saltsyreproduktion pratar vi om? Vi har en produktion som finns men den finns i tarmen eftersom vi inte har någon magsäck att tala om och att få sura uppstötningar kan bero både på brist och på för mycket och jag kan nästan slå vad om att de flesta gbp-opererade har för lite saltsyreproduktion, snarare än det motsatta.

Man kan lätt testa om det är så:

"Man kan själv kolla detta genom att göra en "bikarbonattest" på morgonen när man är fastande, man intar då1 tsk bikarbonat i ½ glas vatten. Bikarbonaten ska reagera med saltsyran i magsäcken, finns det för lite saltsyra blir det ingen reaktion, vilket tyder på saltsyrabrist, vid rapande blir det en reaktion med saltsyran, vilket tyder på att man har tillräckligt med saltsyra."
 "Saltsyra behövs i magen bland annat för att aktivera det proteinspjälkande enzymet pepsin, som behövs för att bryta ner proteinrik mat, som kött. Saltsyra behövs också för att ta död på skadliga bakterier i maten. Enzymproduktionen minskar vid för lite saltsyra och försämrar matsmältningen ytterliggare. För lite saltsyra leder till att man får svårare att ta upp många mineraler, vitamin B12 och aminosyror. Vanliga symtom vid saltsyrabrist är uppblåsthet och uppsvälldhet efter måltid, förlängd mättnadskänsla efter måltid, rapningar, halsbränna, motvilja mot fet mat, illamående, dålig andedräkt, förstoppning och ibland även diarré samt ömhet, brännande känsla, torrhet eller metallsmak i munnen. "

Med tanke på ovanstående förklaring om varför saltsyra är så viktig och varför många gbp-opererade både lider av  B12-brist, har dålig aptit, blir dåliga av fett och allt annat som beskrivs i texten ovan så känns det väldigt motsägelsefullt att gbp-opererade blir uppmanade att först och främst äta proteinrik mat, äta B12 -
OCH Omeprazol! Det gör oss till väldigt bra kassakor utan att vi själva mår bättre.

Sedan jag hamnade på akuten i våras har jag börjat varje dag med 2 krm bikarbonat ihop med 7 krm MSM och det känns bra att göra. Frågan är om jag inte ska göra det där testet i morgon för att verkligen kolla om jag har brist på saltsyra ändå. Att man dessutom behöver mineraler i kroppen som vi enbart får i oss genom just salt är också väldigt viktigt. Kaliumbrist är vanligt bland gbp-opererade och har man för lite mineraler i kroppen genom att kroppen är i svältläge hela tiden som man är som gbp-opererad så ökar risken för Sköldkörterproblematik....och så vidare!
Ja, ni vet att ALLT hänger ihop! Så har man ingen magsäck utan en liten ficka och får ut maten i tarmen och så ger det svält vilket i sin tur stressar kroppen och binjurarna..och bristerna stressar kroppen ännu mer...och så lägger vi på alla dumheterna som läkarna tycker att vi ska trycka i oss som t ex Omeprazol och ÄNDÅ har brister och den onda cirkeln är igång och tar aldrig slut.

Så börja med att ta ett saltsyretest! Bikarbonat kan du köpa för en tia i affären!
Har du saltsyrebrist?
Släng Omeprazolen i soporna och köp Saltsyretabletter istället och sluta för guds skull käka den mat som skadar näringsupptaget i tarmen - spannmål, socker i alla former och tillsatserna!

Förslag på ett bra tillskott är i det här fallet: