söndag 19 maj 2013

Fortsatt jobb med min lilla innergård

Det tar på att jobba med kroppen. Har inte lidit särskilt mycket av någon muskelvärk men däremot har händerna tagit rejält stryk. Karpaltunnelsyndromet kickade in med full styrka efter förra helgens slit men lugnade ner sig ganska fort ändå. Känner hur jag blir svullen på nätterna och just det sätter igång karpaltunnelsyndromet. Värmen kom ju över ett dygn och glömde bort hur man gör när det är varmt ute på nätterna - öppna fönster och balkongdörren jag har i sovrummet. Fick gå upp mitt i natten och öppna upp här, totalt genomsvettig. Dricka mer vatten är också viktigt!
Men - jag ÄLSKAR värmen! Synd att den försvann så fort...
Igår, lördag bestämde jag mig för att syssla med något "lättare" än att bygga färdigt odlingsbänk nummer två.
Byta ut nätet jag har som sitter från planket på innergården för att inte Isis ska hoppa ut. Viltnät var ju redan inköpt och få bort det fula hönsnätet har jag velat länge. Utmaningen var nog faktiskt att få upp ett stöd i form av en 45x45. Det blev en del sågande och spikande för att få det på plats. Insåg också när jag började hamra fast nya klammer med häfthammaren att jag fått rätt bra snits på att träffa rätt! Övning ger färdighet.
Tog många pauser i värmen men njöt samtidigt av det.
Sedan bytte jag plats på mina trädgårdsmöbler för den stora gruppen tog för mycket plats vid planket.
Viltnätet syns inte så mycket vilket också är bra. Rejält sträckt och fint uppsatt! 


Sågade av 5 cm på det stora trädgårdsbordet för det var lite för högt. Sandpapprade och oljade in bordet och satt på plats. Träbiten under ena benet ligger där för att just den stenplattan är lite lägre än de andra. Fick ha det så även med det andra bordet. Har inte riktigt bestämt hur jag ska mysa till det men det ska upp mer blomlådor/krukor och amplar. 
Vill ha någon form av bambupinnar under viltnätet så jag kan hänga upp lite lyktor och någon ljusslinga kanske...det går jag och lurar på. Min Visteria har nog dött och även Klematisen på utsidan, plus den ena klätterrosen som var tänkt att klättra i nätet som ett naturligt parasoll. Nu har jag i alla fall en plats att sitta på i solen på morgonen och även varma kvällar. 

Isis har fått en ny favoritplats! 

Idag söndag var det dags att avsluta odlingsbänk nummer ett. Dottern kom och vi gick ner till ICA och köpte åtta säckar jord som vi fyllde på i bänken, plus den jord jag hade hemma sedan innan. 
Sedan gick jag igenom alla jordgubbsplantor, delade dem, klippte bort allt som var dött och Samantha klippte hål i fiberduken och så satte vi alla plantorna. Det blev ca 60 stycken, vilket var mer än jag räknade med. Så nu är hela bänken full med jordgubbar! Får jobba med nästa bänk så fort jag har tid och det är bra väder. Nästa helg är det Majornas stora loppis på söndagen och den missar jag inte, så jag får hoppas lördagen bjuder på bra väder. 


Får man äta jordgubbar när man är lchf:are? 
Ja, det får man och med tanke på att jordgubbar är en av de "frukter" som innehåller mest besprutningsmedel som säljs i affärerna så känns det extra bra att ha egna, ekologiskt odlade som man kan stoppa rakt i munnen utan att bekymra sig. :) 
Kommer njuta av varenda jordgubbe som kommer upp i sommar! :)