måndag 25 april 2016

Opereras eller inte, det är frågan!

Vid elva igår kväll pep det till i mobilen och jag fick ett sms från ingen mindre än Torsten. Hur många läkare skickar sms till sina patienter sent på en söndagskväll förutom han?
Han skrev: "Hejsan Maria. Var fastande från nu så kontaktar jag dig i morgon bitti angående om operation går att få till. Mvh Torsten"

Jag svarade att jag hade börjat äta fast föda och att vi skulle höras idag.

Halv åtta ringde mobilen och jag väcktes av Torstens väna stämma. Han undrade hur jag mådde och jag sa som det var att jag mår sakta men säkert bättre och har börjat äta mer mat. Igår åt jag en bit grillad fetaost och en tomathalva. Till det åt jag fyra små kycklingbitar. Har även knaprat sesamknäcke mest hela dagen.

Magen bubblar och far och luft kommer ut i mängder! Det är som en gammal ångmaskin som sakta börjar fungera under gnissel och knarrningar.

Torsten tyckte att vi skulle vänta, då jag mår så bra. Att vi ska vänta till slutet på veckan för det finns även chans att operera på fredag.

Varför operera?
Saken är ju att jag verkligen har förträngningar i tarmen. Saken är ju att det inte är totalstopp, som jag nog redan skrivit men det handlar ju faktiskt bara om när det blir det - inte om. Det bör ju rimligtvis vara vettigare att släppa på förträngningen nu än att vänta tills det blir akut. En akut-operation är alltid mer riskabel. Det gör dessutom fruktansvärt ont när man får totalstopp. Jag har varit med om det en gång. Det var det jävligaste jag varit med om.

Jag har lite ont men jag känner av det hela tiden. Det spänner inuti mig. Svullnaderna har väl gått ner så pass att jag inte har kramper längre som förra veckan så det är JÄTTESVÅRT att tycka att jag borde operera mig. Man hoppas ju alltid att det inte ska bli värre. Men är man realistisk så borde man verkligen göra något åt det i dagsläget. Jag är ju sjukskriven nu och några veckor till.

Jag får maila Torsten och framföra mina tankar.

Idag lagade Samantha middag åt mig: Min favoritmiddag! Köttbullar i en basilika - och tomatsås på creme fraiche. Till detta serverades det blomkålris. (Vi hittade eko-blomkål för 20 kr/huvudet på ICA). Jag lägger inte ut något recept för jag har inte fått något och jag låter min dotter få skämma bort mig med denna mat ibland för jag älskar denna maträtt!


Annars är det som vanligt Milton som håller mig och Samantha sysselsatt. Han är verkligen överallt!