söndag 15 september 2013

Surkål

Så, nu har jag provat surkål. Efter lite frågor till Birgitta Höglund gav jag mig på att först steka bacon och sedan värma på surkålen med lite fänkålsfrön och timjan.
Det hjälpte INTE!
Fy fabian vad SURT surkål är! Det var så illa att jag faktiskt inte klarade av att äta upp den portion jag lagt upp utan det blev bara köttet jag åt upp.
Adam smakade också senare på ikväll och han grinade riktigt illa..
Min mage har gjort uppror också: Det bubblar och bråkar jättemycket.
Blir så full i skratt för jag fick frågan på Facebook igår när jag lade upp bilderna på min Svartkål om jag inte fiser mycket av all kål som jag äter och jag svarade att nej, det gör jag inte. Fiser ju aldrig om jag inte äter råa grönsaker för då reagerar min känsliga gbp-mage men ja, inte i jämförelse med förr på den tiden då jag åt "vanlig" mat.
Idag lade samma vän upp en status om att hon lagade pasta från grunden minsann och jag ställde samma fråga till henne, om hon inte fiser mycket när hon äter så mycket pasta. Hon har inte svarat...än! Ha ha!

1 kommentar:

  1. Pratade med min lettiska väninna om min fasansfulla upplevelse att äta surkål och hon sa det självklara: - Du ska SKÖLJA kålen innan du tillagar det och bara göra LITE av det! :D Så, skam den som ger sig. Jag kommer prova EN gång till!

    SvaraRadera