söndag 28 februari 2016

Nisse Simonsson

Jag följer med stort intresse en äldre herre vid namn Nisse Simonsson som är pensionerad läkare som plöjer formligen igenom mängder med medicinsk litteratur och skriver sina slutsatser på Facebook.
Han har varit på teve många gånger så någon känner säkerligen igen honom.


Denne läkare skrev idag på Facebook följande:

"Jag kommer inte ihåg om jag lade in den här funderingen kring filmen The Sugar film eller sockerfilmen som den hette i SVT1.Den kan fortfarande ses på SVT play.
Kommentarer till och kring SOCKERFILMEN.
Filmen är inte en vetenskaplig film som skulle kunna visas på en vetenskaplig kongress. Vilket inte betyder att de fakta som redovisas är felaktiga.
Damon äter samma mängd kalorier som tidigare men enligt myndigheternas rekommendationer för att minska mängden fett. Den använder med känd och erkänd vetenskap i ryggen knep för att varna för den sockerladdade dolda faran.
Om man tar bort fett ur maten smakar den papp och man har ersatt smakfettet med kolhydrater.
Filmen är gjord för att få vanligt folk att uppmärksamma vad allt flera blivit så sakteliga medvetna om att det är inte fett som ligger bakom världsepidemin av fetma, diabetes, kärlsjukdomar, demens och cancer.
Jag talade idag med professor Karl Arfors han berättade om en undersökning från Los Angeles där man behandlat ett antal patienter som fått diagnosen Alzheimers sjukdom.DE sattes på LCHF kost och bla vitaminD och kunde återgå i arbete. Låter otroligt jag fick löfte om att få artikeln. Kanske helt riktigt att Alzheimers sjukdom allt oftare kallas Diabetes typ3.
Allt mera talar för att det är den sockrade maten.
Vad Damon gör är att gram för gram följer de råd som ges från myndigheterna.. Han går på 8 veckor upp lika många kilo i vikt. Han bedriver samma mängd träning som innan men får fettlever och inombuksfetma (visceralt fett), vilket syns på de datorbilder som visas.
Otaliga vetenskapliga rapporter har visat att sockret ger samma kick i belöningssystemet som kokain och amfetamin.
Fördelen är att det kan visas med moderna hjärtavbildningsmaskiner.
När man ser killen med de ruttnande tänderna som dricker Mountain DEW så beter han sig som vilken drogberoende människa som helst. Han skulle fortsätta 16 år gammal som han börjat när han fått sina löständer att dricka denna sockerdricka.
Många av kommentarerna vänder sig mot de experter som uttalar sig.
Om vi tar tex Gary Taubes så är han en prisbelönad vetenskapsjournalist.Han har skrivit boken Good Calories Bad calories som är ett monumentalverk. Den är jobbig att ta sig igenom. Den är grundligt researchad. Man kan som Docent Ralf Sundberg göra sig omaket att gå igenom alla referenserna och han fann inga fel. Boken är nog mest riktad till dem som har en viss grundutbildning i medicin, därför skrev han en enklare bok :Why we get Fat,som jag också läst och den är läsmässigt enklare och bör kunna begripas av alla.
Professor Ken Sikaris är specialist på blodprover. Jag har sett flera imponerande föreläsningar med och av Professor Sikaris. De kan ses på ”Low Carb Down under”.
David Gillespie har skrivit boken Sweet Poison som rekommenderas. Han är visserligen inte läkare men han skriver utifrån sin egen erfarenhet och en bred beläsenhet.
De som angrep tobaksbolagen för att ha avslöjat sambandet mellan rökning och lungcancer ifrågasattes och hånades.
Professor John Yudkin som skrev Boken : White pure and deadly mobbeades bort från forskningsanslag.
Många som angriper denna populariserade beskrivning av sockrets verkan på kroppen och dödar kaloriräkningsbantningen är fullt villiga att acceptera att 50% av artiklarna i de vetenskapliga tidskrifterna bygger på forskningsfusk. Detta enligt de avgående chefredaktörerna för BMJ,NEJM och The Lancet. Detta är ingen vetenskaplig film det är en film för dem som inget vet.
OCH jag tror att den kan få folk att inse att socker och inte fett är orsaken till de degenerativa sjukdomar som gör oss mångmedicinbehövande våra tio sista år av jordevandringen.
Polypharmaci inte fett är hotet mot vår hälsa och de tio sista åren är Big Pharmas golden years. Många gamlingar har upp till tio olika mediciner. Mediciner som borttagna skulle få dem att må bättre. Professor Peter Götzsche menar att efter hjärtkärlsjukdomar och cancer är biverkningar av mediciner den vanligaste dödsorsaken.
Eftersom vi läkare inte har många timmars undervisning i nutrition under vår utbildning betyder detta att de flesta läkare inte har kunskap att förmedla fakta om sambandet mellan mat och sjukdom.
Att filmen är klatschig och använder alla möjliga tricks för att göra den underhållande skymmer inte de fakta om sockrets farlighet som är syftet. Det är inte medlemmarna i Medicinska Forskningsrådet som är målgruppen utan de mammor som ger sina barn en sockerfest till frukost i god tro.
Få mammor vet att vanliga Corn Flakes till 83 % är kolhydrater i form av stärkelse som innan de tas upp i blodet är ombrutet till rent glukos som höjer blodsockernivåerna och gör att ungarna efter bara några timmar är så hungriga att dom inte kan fokusera i skolan. De klassas då som ADHD barn och får amfetamin i form av Ritalina. Det är mera socker i Corn Flakes än i Snickers.
Eftersom Livsmedelsverket är styrt av Big Food gör att märkningen på innehållsförteckningarna döljer mängden socker är i mina ögon kriminellt. Man borde inte få dölja de olika formerna av socker bakom 50 olika namn. Det bör framgå den totala mängden socker som ingår. Vad som är intressant är den mängd glukos som i slutändan som påverkar insulinet.
Vi har helt enkelt blivit lurade .Om nu experterna på Livsmedelsverket uppbär pengar från dem som producerar våra sockrade livsmedel kan man naturligtvis inte vänta sig annat.
Ingen anställd på Livsmedelsverket borde få ta emot en enda krona från dem som producerar maten. De är inte producenternas utan konsumenternas av staten betalda experter för att vägleda människor.
Det är en nästan omöjlig pedagogisk uppgift att försöka få folk att inse att det är sockret som höjer blodfetterna ,inte fettet. Levern är en trollkonstnär och kan göra om socker till fett. Huvudsakligen till sk Triglycerider.
Så länge som all utbildning i nutrition bekostas av dem som tjänar pengar på att vi ska äta fel så att det leder till att vi intar fler och fler mediciner så är vi lurade.
Vi måste en gång för alla inse att de som producerar läkemedel har ett intresse maximal vinst till aktieägarna.
Precis som vad gäller för dem som producerar livsmedel.
Och så länge som våra myndighetspersoner som betalas av skattemedel tar emot extra pengar från Big Food och Big Pharma kommer vi att se en ökad sjuklighet. De agerar på en marknad där expertis och objektivitet är en saluvara, att sälja till högstbjudande.
Myndighetrna Läkemedelsverket och Livsmedelsverket är betalda av patienterna och skall stå på patienternas och konsumenternas sida i alla lägen. De ska inte stå på producenternas sida
Men eftersom vi till skillnad från USA bestraffar Whistleblowers kommer alla att sitta still i båten.
I USA får visselblåsarna 10% av bötesbeloppen. Inte dåligt när tex Glaxo fick böta 30 miljarder kronor för falsk forskning, rekommendationer att förskriva mediciner till barn och på icke godkända indikationer osv.
10% av 30 miljarder är inte dåligt för visat mod.
I Sverige fick en som påpekade att Sjöfartsverket inte satt ut på kartorna ett grund i en av farlederna in till Stockholm förvisning till en fyr. Han skulle ha hyllats vid en Visselblåsargala istället.
Sockerfilmen vänder sig till de många som går omkring i livet och är lurade. Den är inte gjord för att övertyga läkare och dietister.
Jag kunde inte hitta några vetenskapliga felaktigheter.
Man blir fet av socker och inte av fett.Insulinets näst viktigaste uppgift är att lagra socker omgjort till fett.OCH att inte släppa ut det till förbränning så länge insulinet är högt.
Man får fettlever av fruktos tex juice och High Fructose Corn Syrup..
Man får förhöjda blodfetter av socker kolhydrater.
Damon gick upp åtta kilo i vikt och han mådde uselt.
På samma mängd kalorier som tidigare men av den typ av kost som rekommenderas .Kalori för kalori.
Det slog mig på LCHF kryssningen att de som gått ner halva sin vikt med LCHF och har misslyckats blir friska med alla de av myndigheterna rekommenderade bantningsmetoder har botat sig ”på fel sätt.”
Fel naturligtvis genom att de vare sig behöver mediciner eller rollator.
I går kväll hade vi Gubbmiddag med renskavsgryta och kantareller. Bland gubsen hade vi fd tandläkaren Dag Skårman som blivit kvitt ledvärk i knäna ,trötthet och åker nu utför (fort) och på längden och ser tio år yngre ut än sina 83 år ." 

 Jag önskar att alla som arbetar med övervikt i någon form läste det här och faktiskt erkände att de har fel!
Någon dag i framtiden kommer alla förstå detta!