tisdag 25 mars 2014

Snabba köttgrytan med brysselkål och sparris

Energin är inte alltid på topp när man kommer hem från jobbet. Man vill ha mat snabbt, även som lchf:are. Långkoken får man hålla på helgerna.
Idag svängde jag ihop:

6 skivor skinksnitzel
En påse fryst brysselkål
Ett knippe färsk sparris
En liten burk Creme fraiche
En buljongtärning
Svartpeppar, vitpeppar, örtagårdskrydda, himalayasalt
Smör

Fram med stekgrytan. Strimla skinksnitzeln grovt, ca 4 cm tjocka.
Ta fram en gryta och koka brysselkålen al dente. Skölj och knipsa av den träiga biten på sparrisen och skär den i ca 4 cm långa bitar och lägg i den i slutet på koktiden av brysselkålen, ungefär 3-5 minuter i slutet. Häll av vattnet.
Stek upp köttet med salt och kryddorna. När köttet är fint stekt, häll över brysselkålen och sparrisen och fräs ihop dem med köttet.
Häll över creme fraichen och buljongtärningen och blanda.
Låt småputtra tills buljong, creme fraiche och övriga ingredienser har kokat ihop fint. Ca 10 minuter.