söndag 13 mars 2016

Läkningskrisen

AKA: Utrensningsreaktion, detoxreaktion och Herxheimers reaktion.

Många upplever när de utesluter kolhydrater att de känner sig sjuka och får olika symptom på detta som till exempel: illamående, yrsel, dålig i magen, trött, huvudvärk, dåligt humör, utslag och influensaliknande symptom. Detta kallas ofta för övergångsbesvär eller utrensningssymptom och med ett finare namn för Herxheimers reaktion.

Vad är detta?Herxheimers reaktion uppstår när kroppen försöker eliminera gifter i snabbare takt än kroppen hinner med. Ju mer gifter som finns i kroppen, desto allvarligare reaktioner och läkekris. Då ökar tillfälligt symptom under rensnings - och avgiftningsprocessen som kan vara mer eller mindre svåra. Du kan känna dig sämre och drar slutsatsen att omställningen/behandlingen inte fungerar. Dessa reaktioner är tecken på att behandlingen faktiskt fungerar och att kroppen går igenom rensning som gör att man blir av med föroreningar, gifter och obalanser.

Dessa reaktioner är tillfälliga och kan uppstå med en gång eller komma inom några dagar eller till och med efter flera veckor i en detox-process. Symptomen brukar ge sig inom 1-3 dagar men för vissa kan det ta flera veckor. Det beror orsaken till varför du börjar med en utrensning som även LCHF faktiskt är. (Sockerdetox) Om du lider av en svår sjukdom kan symptomen du upplever under läkningskrisen vara värre än när du utvecklade den svåra sjukdomen. Detta kan förklara varför det kan uppstå kort uppblossande av dessa symptom. Ofta kommer besvären när man mår som bäst. Det flesta mår dåligt de första dagarna av omställningen då kroppen gör sig av med gifterna som finns i blodet. Men med ett mer allvarligt tillstånd kan det komma och gå symptom innan kroppen är helt utrensad. Oavsett vilket så är det kroppen som aktivt gör sig av med det skräp som finns lagrat i kroppen.

Orsaker:

Läkningskrisen är resultatet av att hela kroppen arbetar med att bli av med slaggprodukterna som finns i hela kroppen och genom det lägger grunden för en återställning av kroppen. Resultatet blir att gamla vävnader ersätts av nya. När en behandling eller utrensning sker dör mängder av bakterier och en betydande mängd av de gifter som finns i själva bakterierna frigörs i kroppen. Ju fler bakterier och ju starkare bakterie-gifter som finns, desto starkare reaktioner i kroppens organ, särskilt i levern som lagrar gifter och läkemedel. Levern släpper gifterna och läkemedlen och rensningssymptomen upptsår. Alla läknings och detox-dieter som fasta och lchf orsakar snabb nedbrytning av fettceller, (fettceller lagrar gifter) kan orsaka läkningskris när gifterna frigör sig och kommer ut i blodomloppet.

Symptom:

Läkningskrisen kommer beroende på hur kroppen mår vid denna tidpunkt. Folk glömmer ofta de sjukdomar och skador de har haft tidigare men blir påminda om det när läkningskrisen uppstår. Det finns en mängd olika reaktioner och de vanligaste är:

Ökad led- eller muskelsmärta

Diarré
Extrem trötthet och / eller dess motsats, rastlöshet
Kramper
Huvudvärk (tros vara orsakad av ackumulering av toxiner i blodet)
Värk, smärta
Artros - ledsmärta
Sömnlöshet
Illamående
Nästäppa
Feber (vanligtvis låggradig) och / eller frossa
Täta urinträngningar och / eller urinvägsutsläpp
Blodtrycksfall
Hudutslag, inklusive: bölder, nässelutslag och utslag.
Förkylning eller influensaliknande symtom
Starka känslor: ilska, förtvivlan, sorg, rädsla, etc.
Förträngda minnen uppstår
Ångest
Humörsvängningar
Nya fobier utvecklas


Underlätta din väg genom läkningskrisen:

Drick mycket färskt vatten, juicer, och örtteer som spolat kroppen från gifter. Vissa yrkesmän rekommenderar destillerat vatten som det bästa. Drick från 2 till 4 liter per dag. Detta kommer att bidra till att spola gifterna ut ditt system och snabbar på avgiftningen.

* Om du är trött och sömnig, är det din kropp som talar om för dig att du ska vila. Var snäll mot dig själv och du kommer få resten av det du behöver.
* Symptomen försvinner ofta direkt efter att magen tömt sig. Är du förstoppad hjälp kan ett lavemang ge lindring. (Pepparmyntste med kokosolja är ett naturligt lavemang)
* För andra symptom kan meditation, EFT, akupunktur eller bra massage hjälpa till med läkningsprocessen och minska obehaget.
* Vid sällsynta tillfällen behöver man backa lite eller minska på behandlingen och till och med ta en paus om det är väldigt jobbigt och obehagligt.

Var säker på att det verkligen är symptom på utrensning så det inte är en sjukdom som du har!

Jag har själv haft en grym utrensning en gång för många år sedan, då jag utbildade mig till Reiki-healer som är en healingmetod mot i princip allt. Jag mådde väldigt dåligt psykiskt när jag gick utbildningen en intensiv helg vilket också innebar att jag fick två dagars healing av mina kurskamrater. Det tog några dagar så mådde jag jättebra psykiskt och efter en månads sjukskrivning återgick jag till jobbet med ett stort leende på läpparna men...plötsligt började jag få små bölder i vänster armhåla som snabbt växte och spred sig men bara på vänster sida av kroppen (samma sida som levern sitter). Det var riktigt illa och jag kunde absolut inte använda någon deodorant och jag körde med potatismjöl istället. Det här var innan jag började med lchf och levde på socker. läkemedel och kemikaliska hygienartiklar. Det tog ungefär två månader innan detta försvann.

De vanligaste symptomen när man börjar med sockerdetox - lchf - är illamående, huvudvärk, yrsel, trötthet, energilöshet och frossa.
Jag har gått igenom alla dessa faser och även när man går från liberal lchf till strikt kan detta uppstå.
Jag får också med jämna mellanrum utrensning av själva magen och får springa på toa flera gånger under någon timme. När magen är tom så lugnar det ner sig igen. Är man överviktsopererad så reagerar magen nog först eftersom den är i kronisk obalans och när vi mår illa eller får ont i magen så får många lite panik men våga stå ut för det är ändå bättre för hela kroppen.