måndag 19 december 2011

Det blir inget företag!

Det har ju lutat åt det här hela tiden ända sedan jag "startade" - inga kunder och ingen potentiell inkomst via mina försök att ha en verksamhet. Man blir inte "fet" på att ge gratis coaching, liksom...och det jag hoppades på var ju att den ena skulle dra med sig den andra. Så har det inte skett och jag måste ha en regelbunden inkomst för att helt enkelt överleva. Har man inte två inkomster i en familj så kan man inte leka rysk roulett och hoppas på att man kan få så många kunder att man kan leva på det.
Jag måste helt enkelt hitta ett jobb och sedan plocka fram mina företagsdrömmar i andra hand.
Maten på bordet och pengar till räkningarna är viktigare och jag har inte de förutsättningar som många andra har rent ekonomiskt och praktiskt, när de startar upp en verksamhet. Det är rena fakta.
De lärarjobb jag har sökt har jag inte ens fått svar från - inte ens ett "Tack för din ansökan".
Jag är ingen lärare längre heller, jag har ingen behörighet. Jag måste ändra fokus, helt enkelt. Var hos min coach idag och hon gjorde en liten mind-mapp med mina styrkor, svagheter, intressen, utbildning osv...det kanske går att hitta en utbildning som tar vara på det jag redan vet och lär mig något mer så jag helt enkelt kan få ett jobb där jag känner att jag faktiskt har både behörighet och kompetens till.
Jag kommer fortsätta att leva enligt LCHF-konceptet och jag kommer fortsätta blogga om det och sprida budskapet, trots Aftonbladets försök att sekt-likna LCHF-verksamheten.
Ikväll ska jag börja läsa boken "Döden i grytan" - om vår rädsla för naturlig mat.
Att bara läsa baksidan på boken gör ju att man blir ännu mer motiverad att revoltera mot Livsmedelsindustrin:
Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat

Beskrivning:
Hembakade bullar anses som farligare än fabrikstillverkade. Många förskolor förbjuder numera barnen att vara med i köket och ibland även att bre sina egna smörgåsar. Och för den som driver en korvkiosk är det betydligt lättare att få tillstånd att servera pulvermos än riktigt potatismos.

Att hantera färskvaror betraktas idag som ett högriskprojekt medan hårt processade och oaptitliga matprodukter paradoxalt nog uppfyller samtliga myndighetskrav.

Hur har det blivit så?

Döden i grytan visar hur lagar och regler gynnar den näringsmässigt utarmade industrimaten på den traditionellt tillagade matens bekostnad. Ändå är det just i de jättelika matfabrikerna som farliga bakterier och virus har bäst förutsättningar att alstras och spridas.

Sjukhussjuka, svininfluensa och nya aggressiva magbakterier är bara några av de hälsofaror som kan spåras tillbaka till de miljöförstörande fabriksfarmer med tiotusentals djur som med EU-stöd nu även etableras kring Östersjön. Dessa gigantiska samlingar av höns, kor och svin förser matindustrin med billiga komponenter till de standardiserade menyer som erbjuds i allt från skolor och äldreboenden till sjukhus och vanliga lunchkrogar.

Men allt är ändå inte nattsvart. Än är det inte försent att hitta tillbaka till de riktiga råvarorna, de rena smakerna den sanna matupplevelsen!

Mats-Eric Nilsson, som skakade om de svenska matkonsumenterna med bästsäljaren Den hemlige kocken, tar nu tillsammans med journalistkollegan Henrik Ennart matdebatten ett stort steg vidare.

****************
Jag vill att vi hittar tillbaka till råvarorna - jag vill verkligen hitta en endaste liten skinkbit i affären som INTE är proppad med druvsocker, dextros, glukossirap och annan skit. Hittade en som BARA har druvsocker i sig idag, det var ju nästan så man jublade!

****************
Ska jag stänga min hemsida, kanske?