onsdag 28 maj 2014

SSS-dag tre

Tredje dagen och nu känner jag att det börjar hända något. Ställde mig på vågen och den börjar sakta peka neråt och energin börjar komma och med den kommer också humöret - det goda humöret! Jag har mått riktigt dåligt psykiskt sedan i lördags då familjen fick ett dödsbud vilket sänkte oss alla som kände personen. Ett hål i mitt hjärta och på måndagen var det dessutom min pappas "födelsedag" och saknaden efter honom gjorde sig påmind. Tårarna rann lite här och där, även på jobbet.
Men idag har jag mått oförskämt bra, även om sorgen finns där inom mig. Energin känns på topp! Ingen huvudvärk p g a uttorkning heller, fast jag sprungit på toan som om jag hade urinvägsinfektion. Nu släpper mina vätskedepåer som jag samlat på mig det sista halvåret.
Samma frukost och samma lunch som vanligt. "Fuskade" med lite, lite grädde i kaffet på eftermiddagen.
När jag kom hem möttes jag av en hund som kom springande utan halsband och koppel och inte någon ägare syntes till.
Jag tog med mig hunden in och ringde polisen men ingen hade anmält någon hund försvunnen. Efter tre timmar ringde polisen igen och hade fått in en anmälan och det visade sig vara en person som bodde i området bredvid så inom tio minuter fick hunden komma tillbaka till sin rätta ägare. Den hade tydligen smitit ut under dagen. Vovven betedde sig lite konstigt när ägaren kom - den blev inte så där glad som jag trodde den skulle bli utan visade mig mer glädje än mot sin ägare. Isis var däremot väldigt glad att få bli utsläppt från mitt sovrum där hon fick vara medans vovven var hos mig. Det var ändå lite småmysigt att ha vovven hos mig för den fick ut mig på en kvällspromenad. Man skulle ha en vovve några timmar om dagen så man fick ändan ur stolen och fick röra på sig lite!
Middagen bestod av följande:


Lade fem skivor Coppa underst. (Det är ett smörgåspålägg gjort på fläskkarré som finns på ICA) 

Spred ut ett lager med en matsked majonnäs på köttet och sedan fyra skivor Åseda gräddost. 
Toppade detta med tre stekta ägg. 
Mätt! 
Dagens intag blev totalt:
Fett: 173 gram
Kolhydrater: 4.66 gram
Protein: 61.57 gram
Kcal: 1823 
Känner mig väldigt nöjd med detta då jag ligger väldigt lågt på både kolhydrater och kalorier. Hade jag ätit något grönt till så hade kolhydraterna blivit lite mer. 
I morgon ska här bjudas på middag och det kommer bli  Pullded pork, en sallad och Halloumiost. 
Jag kommer inte äta allt som serveras i morgon för jag kommer fortsätta hålla mig strikt, även på en familjemiddag. 
Gruppen Skaldemans LCHF är så himla bra! Det är bara en massa energi och glada tillrop i gruppen och det boostar en väldigt mycket. Så mycket att jag gått ur alla andra lchf-grupper faktiskt. Har bara mina egna som är specialiserade på gbp-opererade också naturligtvis.