tisdag 27 maj 2014

SSS-lchf dag två

Idag var jag på Sahlgrenskas Kirurgmottagning för första gången på många, många år. Stället man kommer till när man vill bli gbp-opererad...och nej, jag var inte där för att göra någon operation. Min läkare på VC visste ju inte vart hon skulle skicka mig när jag klagade över att mina värden var i underkant och att jag ville ha en uppföljning. Fick vänta 45 minuter längre än jag borde och fick tillbaka min hundralapp. Kirurgen var jättetrevlig men han insåg snabbt att han inte kunde hjälpa mig mer än att skicka mig vidare till en dietist och jag krävde att det skulle vara en som faktiskt fattar vad lchf är för något - annars blir det bara bråk. Frågade om det inte fanns någon näringsspecialist på sjukhuset och jo, det finns det. Det är den personen som dietisterna rådfrågar när de inte själva vet vad de ska göra så den dietist som jag ska få träffa måste koppla tillbaka till näringsspecialisten. När detta händer vet jag inte men tre månader är väl vad vårdgarantin lovar. Återkommer med detta när det sker!

Dagens såg ut ungefär som den gjorde i går med frukost och lunch. Kände mig hungrigare i dag än jag gjorde igår men det kan också bero på att jag nästan hatar smörkaffet. Usch, vad jag saknar min grädde i kaffet. Men inget ont som inte har något gott med sig - jag drack bara två koppar kaffe idag på jobbet. När jag kom hem var jag rejält hungrig och stoppade i mig en skiva kalvsylta med lite majonnäs på och eftersom jag hade glömt köpa kattmat (blötmat - hon har torrfoder) så plockade jag fram den leverkorv jag köpt men inte ätit för det kunde väl passa en katt? Men nej, hon luktade på den och fnös...så jag tog två skivor av den också.
Så fixade jag den absoluta hungern.
Hade redan bestämt mig för vad jag ville ha till middag:


Köttfärsbiffar på blandfärs. 
Kryddade färsen med sockerfri Grillkrydda och chilliflakes. 
Formade runda biffar som jag lade i en smörad ugnsform. 
Snurrade bacon kring varje biff och den baconskiva som blev över klippte jag sönder och lade uppe på köttfärsbiffarna. En klick smör på varje biff och in i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter. 
Lade upp två biffar och hyvlade en skiva Åsedas gräddost på varje biff. 
Till detta tog jag en halv avokado och fem gurkskivor och en matsked majonnäs. 
Nu har jag lärt att en avokado inte alls har så högt kh som det är sagt för ofta tar man med kärnan och skalet också - vem det nu är som äter det! 

I övrigt har jag druckit 1,5 mugg kaffe här hemma - MED grädde! 2 msk grädde har jag unnat mig. 
Totalt intag idag blev
 Fett: 217 gram
Kolh: 8.20 gram
Protein: 74 gram
Kcal: 2226

Känns rätt okej!
Enligt Skaldeman ska man inte äta något som är över 3 kh per måltid men här blir det lite mer på den måltid jag äter - middagen och i övrigt i princip inga kolhydrater alls. 
Detta ska man äta om man vill gå ner mer än 50 kg, vilket jag inte ska göra men man kan börja med detta oavsett hur mycket man vill gå ner.
Får jag fart på viktminskningen den här veckan så börjar jag träna nästa vecka - det har jag lovat mig själv. Jag kommer köra på fram till semestern den 7 juli så har jag något kvar att gå ner efter det, så tar jag det efter semestern. 
Så är min plan!