onsdag 5 december 2012

Magsjuka och vinterstormar

Åkte till jobbet i måndags, min andra arbetsvecka och var lika taggad som vanligt. Hade en liten genomgång med mina deltagare och i slutet av genomgången började jag få ont i magen...det gjorde verkligen ONT!
 Så när det blev lunch satt jag bara på en stol i lunchrummet och höll mig för magen. Jag hade fått springa på toa några gånger så jag inbillade mig någonstans att det skulle gå över men det blev värre. Det började dunka och pulsera inombords också. Mina kollegor pratade om att jag kanske fått vinterkräksjukan men det var jag säker på att jag inte hade fått; Är ju sällan magsjuk alls, trots min magsäcksoperation som gör att man har sämre immunförsvar för just sådant och vinterkräksjukan har jag haft omrkring mig men aldrig blivit smittad själv.
Men efter ett tag så var det bara att inse att jag inte orkade vara kvar på jobbet och tog mig hem. Hann ju innanför dörren så var det raka spåret in på toan...och för varje gång jag fick gå på toa, krampade magen riktigt ordentligt. Illamående och väldigt påverkad av magen...så det var bara att krypa upp i soffan och inse att jag var sjuk på riktigt.
PINSAMT att få gå hem redan andra veckan på jobbet men okej...en dag hemma ska väl räcka?
Ha!
Idag är det onsdag och jag är fortfarande inte frisk. Har inte så där ont i magen som jag hade första dagen men magen har världskrig och illamåendet är kvar. Jag är "glad" att jag sluppit att kräkas men tanken på att vara längre bort från toan än 10 meter är inte att tänka på.
Har levt på äggröra, det är lätt att äta och innehåller ändå bra med näring:

Ingredienser:
3 ägg
2 msk creme fraiche
2 tsk salt
svartpeppar
2 tsk gurkmeja

Eventuellt riven ost till.
Lägg på lite smör uppe på äggröran när den är klar och låt det smälta ner i äggröran. Väldigt gott och du får i dig det där lilla extra fettet som mättar så gott!

Knäck äggen i en skål och vispa dem ihop med övriga ingredienser.
Sätt en stekpanna på medelvärme och stek äggröran i rikligt med smör. Jag använder minst en matsked smör. När smöret har smält häll i äggsmeten och rör med en trägaffel tills äggsmeten har "stannat". Riv över lite ost om du gillar det.
Varför gurkmeja?
Jo, för att det är bra för immunförsvaret och jag inbillar mig att det kanske kan döda lite av det virus som härjar i min mage just nu. Ihop med svartpeppar är gurkmeja blir det rena kuren mot cancer har man kommit på, enligt vissa artiklar som finns på nätet, bland annat på denna: Doctors Natural.


Kanske inte så dumt att försöka komma ihåg att ha mer gurkmeja i maten än man gjort hittils. Lätt att glömma det! 

Idag mår jag lite bättre ändå för jag är inte lika trött i kroppen som jag varit dessa dagar, så jag orkade faktiskt gå ut och slänga soporna och skotta bort den snö som ligger på insidan av min lilla gård. Min ena katt, Isis tror att snö är kattsand och ligger det mer än tre millimeter snö ute på gården så sätter hon sig direkt i det och kissar eller bajsar. Lätt att hitta hennes små torn av ihopskrapad snö med en liten "överraskning" i. 
Så det gäller att hålla området katterna får vara ute på, i princip soprent från snö. Har absolut ingen lust att plocka kattexkrementer ur snön hela vintern...för nog har det blivit vinter - även i Göteborg! 


Ps) Ställde mig på vågen i morse och har tappat 1,5 kg på dessa magsjukedagar men ja, det kallar jag ändå inte viktminskning för jag anar att det bara är den vätska jag förlorat under dessa dagar. Men innan jul ska jag väl lyckas väga tvåsiffrigt! Det kommer bli min bästa julklapp någonsin i så fall!