Att laga mat behöver inte vara komplicerat eller ta särskilt lång tid och något som går snabbt att laga är blomkålsgratäng.
Jag hade köpt två påsar med fryst blomkål och påskskinka som såldes ut billigt efter påsken. (färdigkokt)
Ingredienser:
Blomkål - en påse för 2 personer eller ett litet blomkålshuvud.
Skinka eller annat rökt/salt kött
En lök
Vitlök efter smak
Gräddost
Blåmögelost
Creme fraiche, philadelphiaost och grädde
Salt, peppar och smör
Börja med att förvälla blomkålen, skär skinkan i tärningar, hacka lök och vitlök. Riv osten och ta en bunke och vispa ihop creme fraiche med philadelphiaost (hälften av varje), häll i lite grädde så mejerierna går att vispa och hälla över gratängen.
Smöra en gratängform och häll ut hälften av blomkålen över botten, salta och peppra, lägg i skinka, lök och vitlök och hälften av den rivna osten, sedan resten av blomkålen. Häll över såsen och toppa med smulad blåmögelost och riven ost. Dutta ut smör över gratängen. In i ugnen på 200 grader och grädda tills osten fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar