måndag 19 augusti 2013

Testar att fasta

Idag har jag prov-fastat och ja, jag har gjort ALLT fel...för det enda jag levt på idag är kaffe med en skvätt grädde, farligt nära 500 kalorier antar jag. Har gått bra ändå, hungrig som satan just nu och fått en lätt huvudvärk och kom på mig själv att jag inte druckit något vatten, så ett glas är uppdrucket nu och några till ska ner innan jag lägger mig. Men ja, jag har överlevt om inte annat. Ska testa igen på torsdag och då blir det mer ordning på mig hoppas jag - mindre kaffe med grädde och mer vatten! 
Varför gör jag det här då?
Av den enkla anledningen att jag är nyfiken och allt snack om fasta har jag tagit åt mig sedan flera månader tillbaka. 
Just nu står det om det i tidningarna, den så kallade 5:2 fastan. Detta förekommer inte bara inom lchf-kretsarna, utan inom alla hälso-freaks. 
Fettfasta är det jag testat innan och då funkar jättebra också men ja, som sagt var, jag är nyfiken! 
Dessutom är jag fortfarande ganska matfixerad så att låta bli att äta en-två dagar i veckan kan ju även få mig att släppa lite av den fixeringen. 
Jag har 10-20 kg kvar och jag har bestämt mig för att de ska bort fram till nästa sommar. Jag vet ju inte hur mycket min överskottshud väger men jag tänker ändå försöka sikta på mina 72 kg så att jag har förlorat exakt 100 kg. 
HÄPP!