onsdag 7 augusti 2013

Aleris, ett företag för ditt eget bästa?

Läser idag i dagspressen om den gamle mannen som blev inlåst i en skrubb på ett av alla äldreboenden som Företaget Aleris har och följande krönika beskriver rätt tydligt vad detta företag "kommer ifrån".
I mitt stilla sinne tänker jag att jag ALDRIG vill bli gammal. Åtminstone inte så gammal att jag behöver hamna på ett äldreboende eller sjukvårdsboende för det verkar vara mer tortyr än något annat. Inte nog med att den privata integriteten är borta, du får inte ens bestämma vilken typ av mat du får äta, när du får gå ut eller ens när du ska sova och skita.
Familjen Wallenberg är en mycket rik familj i Sverige men jag är rätt säker på att de ALDRIG skulle låta sina egna hamna på något av sina olika vårdföretag.
Jag vet att många gör sina Gastric Bypass-operationer på Aleris och med tanke på hur de beter sig så är ju frågan om de bryr sig mer om alla tjockisar de gräver i än de som bor på äldreboendena?

Det är så fina sidor, så fina ord och snack om bästa vården. OM det här är bra vård, då vill jag inte ha någon. Aleris verkar framför allt i Skåneregionen och av någon anledning är just Skåne det område, där det opereras mest i hela landet, ca 1000 om året. Detta kan man läsa i SOREG:s årsrapport. 
Detta betalas av Landstinget, direkt till Aleris så ja, det tjänas ganska grova pengar på folks ohälsa.

Jag brukar "skämta" och säga att det sitter ett gäng gubbar från Livsmedelsindustrin ihop med Läkemedelsindustrin och diskuterar hur de kan tjäna mer pengar på människors ohälsa:
- Hej kompis! Jag har precis kommit på hur vi kan sälja ännu mer av den här varan som folk gillar att äta! Vi höjer sockerhalten i den, så folk blir mer sugna och köper mer och så blir de sjuka av det och då kommer de till er och behöver mediciner!
- Ja, men vilken BRA idé! Jag har precis startat ett vårdföretag och då kan jag sälja mina egna mediciner när de som blir sjuka kommer till oss!
- Underbart! Hur många miljarder dollar tror du vi kan få ut av det?
- Minst 100% mer än just nu. Tänk OM folk slutade äta vår mat, då skulle                                                                                                   vi gå i konkurs för då skulle ingen bli sjuk!
                                                                                                       - Ve och fasa!

Hade en liten diskussion med en person som sa att hon inte gillade att dricka vatten och därför fick vissa fysiska problem med svullnader. Hon fick rådet att äta vätskedrivande...jag frågade varför hon inte gillade att dricka vatten och hon svarade att hon tyckte det smakade metall. Jag rådde henne att hälla upp vatten i en tillbringare och smaksätta det med tex citron och ställa det i kylen. På frågan vad hon drack istället svarade hon att hon drack mineralvatten som hon köper i affären eller lättdryck. När jag påtalade att lättdryck nog inte var så nyttigt med tanke på hur mycket sötningsmedel och onaturliga saker det är i det fick jag svaret att det hade dietisten sagt att hon kunde dricka. Jag svarade bara okej för hur kan jag argumentera om vad som är bättre än vatten när en dietist sagt att det är okej med lättdryck??? Det är ca 4 sockerbitar i ett glas Lättdryck, det är "naturliga aromer" osv och basen är äppeljuice och citronsyra (Knappast naturligt) etc. 
Vad är det för fel på VATTEN??? När människor inte ens kan dricka vanligt vatten är det något som är väldigt fel...något som de där "gubbarna" lyckats få folk att ändra sig - man dricker inte vanligt vatten, man måste KÖPA det i någon form! Money, money, money! 
Ibland tror jag att även dietisterna får någon slags bonus från Livsmedels - och läkemedelsindustrin för att ge sina idiotråd! *blir så trött*
Hade jag lyssnat på dietisterna så hade jag inte levt idag, det är ett som är säkert och jag skämtar inte!