tisdag 6 november 2012

Björn Hammarsköld

Han finns med i min Stödgrupp för GBP-opererade med alternativ, där han kommer med adekvat fakta när man tappar bort sig i djungeln av tillskott i form av vitaminer och mineraler och hur kroppen funkar osv.
Hans egen presentation är den här: Gick två år i varje klass, i alla fal 3:4an och andra ring, militärtjänst som signalist i Uppsala, läst statistik, biokemi och mikrobiologi i Stockholm, först till en fil kand, sedan till en fil lic i biokemi, kom in på KI och läste medicin, blev specialist i barnmedicin, jobbat på Huddinge, i Tumba, jobbade sedan som post doc i biokemi med HIVs höljprotein vid SUNY at Buffalo i två år, barndoktor i Mora, i Kristiansund i Norge, egen praktik i Mora och nu pensionär som retar livet ur Livsmedelsverket för jag vill att de ska ge korrekt info. Läs en del på min blogg www.kostkunskap.blogg.se, skriver en del på www.kostdemokrati.se.
Försökt få jobb på Livsmedelsverket som referent på Alternative Diets i NNR5-projektet vilket gjorde att de drog tillbaka området Alternative diets i stället för att använda mina kunskaper.
Har alltid varit intresserad av allt men det har blivit mycket nutrition de senaste 10 åren, började själv med LCHF för 9 år sedan, tappade 9 kg på 4 månader och är fortfarande viktstabil.
Nu försöker jag att sprida kunskaperna om att animaliskt protein och fett är livsnödvändiga medan kolhydrater är giftiga i störere mängd än 3 g i blodet, dödliga över 15-25 g. Sedan vill Livsmedelsverket att jag ska äta 480 g kolhydrater per dag. Enda slutsats jag kan dra är att de försöket få kål på mig genom att "tvinga" mig att äta en 20-falt dödlig dos socker om dag
en.
Jag har inte träffat honom personligen (än) men han har på mycket kort tid lyckats göra ett stort intryck på mig. Det är liksom inga krusiduller utan rakt på och ändå på ett enkelt sätt som man lätt kan ta till sig.
Att följa honom på hans egen blogg är inte alls dumt: www.kostkunskap.blogg.se men en artikel som jag skulle vilja att ALLA läste är den sista han skrivit på www.kostdemokrati.se som faktiskt sätter ihop hela det  konstiga pussel som man hamnar i utan att ens själv förstå när man lider av tex övervikt och läkarna tycker att DET ENDA RÄTTA är att amputera magsäcken och en bit av tarmen.
Här kan du läsa den artikeln och ja, den är LÅNG så sätt dig tillrätta innan du börjar läsa:

http://www.kostdemokrati.se/bjorn/2012/11/03/kalorier-kostar-en-eso-rapport-om-vikten-av-vikt/

Du KAN läsa den, du klarar det - jag vet!

Lade ut nedanstående bild i stödgruppen häromdagen med tanke på att några tycker att min attityd är så negativ och kritisk mot överviktsoperationer och istället för att skriva ytterligare ett blogginlägg om varför jag INTE vill att NÅGON ska genomgå en överviktsoperation oavsett vikt, ålder och personliga åsikter.


Matsmältningssystemet:
"Nyckeln till god hälsa"
* Över 70% av immunsystemet
*Innehåller hälsosamma bakterier
*Mer nerver än i ryggmärgen

Vanliga irriationer:
Socker
Gluten och spannmål
Mejerivaror (ej ekologiska)
www.cancertruth.net


De som någon gång har haft väldigt ont i magen vet att om inte magen funkar så funkar ingenting. Det är inte hjärtat som är kroppens "motor" - det är magen och det är den vi leker med när vi utsätter oss för överviktsoperationer och den enda som har kul är kirurgerna. 

Igår blev Linda opererad och ja, hon överlevde. Hur hon mår idag vet jag inte med med tanke på hur hon har mått de senaste sex åren kan det inte bli värre. Jag hoppas verkligen att hon kan komma tillbaka till livet och kan äta och vakna utan smärtor i sin sargade kropp, både för sin egen skull och för hennes barns skull. 
Följ henne på hennes egen blogg: www.trasdockanlinda.blog.se 
Skänk henne en tanke, lite ljus eller lite kärlek, hon kommer behöva det!