onsdag 23 maj 2012

Kokos både på insida och utsida

Är man LCHF:are så är Kokosoljan ett måste. Nyttigare än så här blir det nästan inte.
Man kan äta den!
Man kan smörja in hela kroppen med den!
Man kan göra hårinpackningar med den!
Man kan smörja in sina torra, spruckna fötter med den - och ja, det funkar! Jag har alltid haft torra fötter och provat allt och inget har funkat så bra som just denna kokosolja.
Man kan använda den som medicin!
Den är bara så bra!
OBS! Det ska vara virgin och ekologiskt för det finns något i den som annars bara finns i bröstmjölk - laurinsyra. "Laurinsyran är ett essentiellt näringsämne för såväl spädbarn som vuxna människor. Studier har visat attlaurinsyra är effektivt mot vissa virussjukdomar som herpes, mässling och hepatit C. Laurinsyra har en antibiotisk effekt, verksam mot stammar som Helicobacter pylori- magsårsbakterien."
Mer fakta finns att hämta här: Kokosfett - morgondagens medicin 


OBS! EN LITEN VARNING! 
Tänk på nu när solen är framme att INTE smörja in er med cocosolja och gå ut i solen direkt. Smörja in er på kvällen och Solkräm med faktor 30 (ju högre desto bättre och det finns ogiftiga alternativ också) på morgonen. Insåg detta när jag fick en röd fläck på benet häromdagen, då jag suttit ute under parasollet men ena benet var i solen ändå.


2 kommentarer:

  1. Har tillomed börjat använda kokosfett som ansiktskräm efter dusch och det räcker med en gång om dagen ju!!
    som sminkborttagning är det bara bäst!!
    Skönt nu minskar kontot med ansiktsvård ;) använder Kung Markattas som har bra pris till kroppen , cocosa invärtes......

    SvaraRadera
  2. Brukar också köpa Markattas men den var slut sist jag skulle köpa, så det fick bli den stora burken Cocosa istället. Jag tar bort smink också med oljan! Nu har jag tom slängt alla ansiktskrämer som stått i skåpet för jag använder dem aldrig. :)

    SvaraRadera