måndag 5 mars 2012

Alla älskar Lasange!

Eller hur? Jag älskar det och mina ungar älskar det också. Men hur gör man när man slutat äta kokt mjöl (= pasta)
Många testar att byta ut pastan mot alla möjliga olika grönsaker men jag har nog kommit på att det närmaste man kan komma i smak och konsistens är ...tam tam tam tata! VITKÅL!
Vad annars, liksom?
Men det är viktigt att ändå göra Lasangen precis som man brukar göra annars.
Alltså en ostsås och den gör jag på creme fraiche, riven ost och mjölk. Smör i botten, fräs vitpeppar och salt i smöret och sedan ner med creme fraichen och späd med mjölk så den blir lagom tjock när du får ner osten. MYCKET ost, ska det ju vara!
Strimla vitkålen, gör köttfärssåsen och ha gärna i andra grönsaker i köttfärsen, tex paprika, champinjoner (nej, det är ingen grönsak), oliver eller vad du nu gillar. Börja formen med ostsås och sedan ett lager med strimlad vitkål, köttfärssås osv och sluta med ostsås. In i ugnen och när ostsåsen är lagom brungräddad, då är Lasangen klar!
Så mycket godare och så mycket nyttigare än kokt mjöl, eller hur?