torsdag 15 mars 2012

Ekoligsk cancer???

Jag börjar mer och mer kika på de ekologiska matvarorna i affären och sedan jag insåg att den 36-procentiga grädden inte bara är grädde utan också har en tillsats som är cancerframkallande: karragenan, så  slutade jag ju med det direkt.
Nu kikade jag på den ekologiska vispgrädden och till min stora förvåning finner jag följande ingredienser:

Ingredienser: KRAV-certifierad ekologisk grädde, stabiliseringsmedel (karragenan). Högpastöriserad.
VAD ÄR DETTA FÖR DUMHETER!!!!
EXAKT VAD ÄR DET EKOLOGISKA MED KARRAGENAN?
Jag blir riktigt ARG! 
Så, nej, det är ingen garanti att de ekologiska matvarorna är ...ekologiska! 
Kollade även med vissa köttproducenter som går ut med att deras nötkött är närodlat, ekologiskt och allt det där fina...tills man får veta att jodå, det foder som djuren äter är både gräs (ensilage) - och spannmål! 
Som tur är finns det köttproducenter som INTE använder spannmål i fodret också och när jag får in min första lön, då ska jag handla en hel låda!