lördag 17 mars 2012

Lördagsutflykt

Vi är just nu drabbade av något elakt förkylningsvirus, Adam är jätteförkyld medan jag och Oliver går mest omkring och smågnäller över huvudvärk eller halsont...det är så sällan vi blir riktigt sjuka, utan så där halvdant istället. Orkade inte vara hemma idag så jag drog iväg till utflyktsmålet Bäckebol! Hade en inre inköpslista med mig i skallen. Hade i skallen att avverka Bäckebols köpcentra och avsluta med Ikea, då jag behöver två nya pallar. De jag hade har brakat efter många års trogen tjänst. Först in på Jysk för att kolla om de hade pallar också men det hade de inte. Däremot hittade jag två muslimer som låg på alla fyra och bad i ett hörn...jodå, jag skojar inte!

Sedan in på Claes Ohlsson och köpa en ny datamus, med kortare sladd och sedan in på Coop för att köpa in lite komplement till dagens planerade middag:
Köpte två paket vildsvinsskav häromdagen och såg framför mig hur jag skulle göra en gooood gryta med detta kött och blomkålsris till. Det skulle bli så gott! Vilt kött är ju nyttigare än något annat kött dessutom!
Framför mig i kassan står en mamma med två mindre barn. De har också "storhandlat". Tre påsar smågodis. Kostnad: 106 kr.
Jag hade grädde, smör, creme fraiche, blomkål och Mini Babybell-ostar i min korg. Kostnad: 136 kr. Ja, ni förstår nog vad och hur jag tänkte där! :-D
När jag packade ner mina matvaror insåg jag att jag hade tagit fel  ost - det var LIGHT! Visste inte ens att det fanns LIGHT! Äh, jag orkade inte gå tillbaka och byta, de kan ju inte smaka något annat än ost ändå..eller?
Öppnade en och stoppade i munnen (hade glömt äta frukost i vanlig ordning) och tuggade...BLUÄK! Det var det vedervärdigaste jag ätit på länge! Dom smakade allt annat än ost! Bara BÄSKT! Resten hamnade i soporna. Fy, vad äckligt!
Promenerade vidare till Ikea och gick omkring bland alla andra tusen människor som var där. Jag blir faktiskt inte stressad av alla människor, jag lyckas stänga av på något vis och bara lulla runt. Inte för att jag hade någon större lust att shoppa loss. Kollade efter lite tallrikar, då alla våra glastallrikar och även våra matskålar har försvunnit på något konstigt vis. Lite som strumpor. Plötsligt är de bara borta och INGEN vet vart de tagit vägen.
Hittade andrasortering på glastallrikar och ljusblå skålar á 20 kr stycket. Köpte fyra av varje. Hittade även några matlagninsverktyg i trä för 39 kr och så de där pallarna som var orsaken från början. Två stycken svarta för 39 kr stycket.
När jag gick där och lullade runt lite så går det ju inte alltid att undvika vad folk säger omkring en och jag hörde ett yngre par bakom mig, där killen säger till sin tjej:
- IKEA är rätt häftigt, hit kommer ALLA sorters människor! Alla handlar här!
Jag tänkte, att ja, det har han ju rätt i..gamla, unga, fattiga, rika...
- Ja, både normala och onormala kommer ju hit! säger killen.
Ha ha, jag tänkte ju så fel, där!
När jag betalat mina varor (234 kr) så hade jag turen att tajma bussen, fyra minuter!
Skönt att slippa stå i snålblåsten och vänta, vilket jag oftast gör. Finns ju inte en chans att jag stannar på Ikea och käkar deras korv eller pizza, liksom.
Hem och laga Vildsvinsgryta! I samma sekund som jag lägger i köttet i grytan där lök, vitlök, örter, champinjoner och egenplockade trattkantareller fräser runt så känner jag en HEMSK ODÖR!
 FY FAN VAD ILLA KÖTTET LUKTADE! Ska det lukta så här? Christoffer, Olivers kompis, kommenterar att nä, det luktar ju jättegott!
Okej, det är mig det är fel på...
Köttet fräser runt och när allt är brynt med kryddor och salt, häller jag på Creme fraiche och det luktar fortfarande lika illa.
- Lukta inte då, säger Oliver..
- Hm, nu råkar det vara så att jag har en näsa mitt i ansiktet och den är precis ovanför grytan av mat som jag lagar...hur ska det gå till?
- Skit i att jag sa något, sa min alltid glada son!
När maten är klar känner jag mig fullständigt kräkfärdig. Nu måste jag alltså smaka på maten också...jag tar en köttbit med lite sås på och tar ett tuggbett, för att i nästa sekund spotta ut det och skölja munnen. Fullständigt vedervärdigt!
Ropar på ungarna att maten är färdig och OM de inte gillar maten så kommer jag inte döda dom...
De käkar och jag sitter en bit ifrån med stekt ägg, keso och tomat som alternativ.
Frågade ungarna vad de tyckte om maten på en skala från ett till tio. Adam sa sex och Oliver två.
Köttet åkte i en burk, in i kylskåpet direkt för jag stod inte ut med lukten.
NEVER AGAIN!