lördag 23 juni 2012

Biffstek med gratinerad aubergin och Korv Stroganoff

Ibland måste man laga snabbmat, även om man är LCHF:are. Jag hittade ekologisk falukorv på ICA häromadgen under "ät-snart-märkningen" som jag köpte och Spetskål på Netto för en tia stycket.
Det fick bli:
Korv Stroganoff                                            
Fräs lök och strimlad falukorv,
Strimla Spetskålen och lägg den i stekpannan också
Krydda med salt och peppar
Addera ca 2 msk matpuré och om du har även paprikapuré (Kan köpas på affärer där man säljer typiska för invandarare...)
Creme Fraiche
Låt puttra i max tio minuter.
Klart, gott och ungarna åt med stor aptit!

Idag var det dags för lite expriment:
Gratinerad aubergin och stekt ryggbiff med fettkappan kvar.

Skivade auberginen, saltade den och den fick dra i ca 30 minuter.
Sedan rörde jag ihop en röra på
Rumsvarmt smör, ca 30 gram
150 gram Philadelphiaost
2 tsk Röd currypasta
2 tsk Chipotlechilipasta
1 msk tomatpuré

 Lade den skivade Auberginen i en ugnsform och bredde på röran över skivorna och satte in den i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
Stekte köttet 10 minuter innan servering i smör, kryddat med färskmald svartpeppar och salt. 
Serverade detta med salladen från gårdagen (Romansallad, tomat, gurka, färsk smålök, rädisor) och lite mozarellaost. Blandade ihop kvarvarande gräddfil med gräslök och lade en klick bredvid salladen på tallriken.
Auberginen med röran på passade jättebra ihop med
köttet.
Sonen hann äta innan han åkte till jobbet och tyckte om maten jättemycket.