fredag 26 oktober 2012

ETT KILO TILL 100!!!

Har tyckt det varit lite trögt att få igång viktnedgången med mitt ketokost-försök. Tänkte ge det fyra veckor men nu är jag inne på vecka 5 och vad händer? Jo, sakta men säkert tappar jag i vikt och tänker man på att jag vägde 105 när jag började så har jag ju faktiskt gått ner ett kilo i veckan, relaterat till 5 kg på ett år så jag ska nog ta tillbaka det där med "trögt".
Jag har lärt mig något väldigt viktigt under dessa veckor också:
Kött är otroligt nyttigt och att vi missar många ämnen genom att enbart äta helmuskelkött, så nu försöker jag köpa kött med ben och fett. Revbensspjäll och kalvsylta fick plötsligt en större betydelse och kycklingfilé känns mest som papper.
Jag har också insett att ju mer grönsaker jag äter på en dag, desto mer kolhydrater får jag i mig och SKA man GÅ NER I VIKT med LCHF så ska man ju ligga kring 20 kh/dag och dessa kolhydrater ska komma från grönsaker och mejerivaror men det räcker med EN kopp grönsaker så kommer man över 10 kh/dag direkt. Så jag väljer EN grönsak och maxar en deciliter. Kål och gurka har mindre kolhydratinnehåll än tex avokado men samtidigt är avokado fetare. Det är en avvägning vad man vill få i sig.
Nu är jag otroligt petig men det är för att jag aldrig räknat så mycket som nu när jag kör på ketonivå.
Att nolla är inte riktigt min grej känner jag mer än någon dag här och där men att ligga under 20 kh/dag är ändå mitt mål just nu.
Lagom balans mellan fett, protein och kolhydrater för att komma igång med vikten verkar ändå vara en bra tanke, när jag började för några veckor sedan.
Kan ju köra så här fram till jul!
Vi får se!
Kommer ju hoppa som en tok den dagen jag ställer mig på vågen och den står UNDER 100 kg!
Då väger jag mindre än jag gjort sedan i tonåren...gissa om jag kommer tjoa och hoppa här, så som jag gjorde idag -spritt språngande naken med massor med löst skin som guppade upp och ner samtidigt. Tur ingen såg mig!