tisdag 9 oktober 2012

Sköldkörtelproblematik

Jag hittade en intressant Paelo-blogg via Jimmy Moore igår som jag ska ge ett försök att översätta. Länkar till bloggen ligger i gårdagens inlägg på engelska. 

Jag börjar med det första blogginlägget på Primal North om Sköldkörtelproblematiken för att få grunderna till det andra blogginlägget som ligger på samma blogg.
OBS! Jag har inte tagit bort svordomar och bloggarens sätt att uttrycka sig, jag har bara översatt till läsbar och en svenska som ni kan förstå. Alla "konstiga" ord och begrepp kan du klicka på så går det till förklaringar som öppnas i ett nytt fönster, främst från Wikipedia. 


SKÖLDKÖRTELVARNINGAR! 
En annan skrämselanstiftare, baserad på dålig vetenskap attackerar lågkolhydratkost angående sköldkörteln.

                                          http://anthonycolpo.com/is-a-low-carb-diet-bad-for-your-thyroid/  


Först av allt, förstår man något om minskade T3 eller  omvänt ökad  T3 är inte Hypotyreos och inte ens en indikation på frågan. Det är normalt i en ketogen diet, normalt och hälsosamt.

Så gå in och  skäll på länken ovan ...
Uppfyller dessa studier aktuella vetenskapliga kriterier som kan beisa teorin att Lågkolhydratkost skadar sköldkörteln?
Vare enskild studie som citeras i den här artikeln visar ingen verklig förankring av Hypotyreoidism, endast minskning av hormonet T3, vilket är normal i en lågkolhydrat./ketogen diet. Detta är en förväntad och hälsosam nivå när man äter en lågkolhydratkost. Du behöver helt enkelt mindre av hormonet T3 i detta annorlunda metaboliska tillstånd att "säker stärkelse-idkare" blir både rädda och missförstår samtidigt. 
Nästan alla framställda studier gav också löjligt låg kalorinivå men lågkolhydrat-aspekten ges enbart skulden för låga nivåer av T3.
Detta är den typ av dålig vetenskap som Paeloanhängare förväntas veta tillräckligt om för att kunna ignorera. 
Förväxla variabler? Kontrollear. Orsakar B att logiken i C misslyckas? Kontrollera. 
(Låga intag av kolhydrater sänker T3, därför måste det också orsaka hypoyreos, även om inga symtom registrerades).
Korrelation = Orsakssamband? 


Bildtext: 

A leder till B så sannolikheten leder till C-logik?
Förväxling av variabler? (Super Lågkaloridieter)
Ingen noterade faktiskt hypotyreos i studierna, men slutledningen resulterar i att det hände ändå eftersom T3-nivåerna föll?
(A till B till C utan bevis)
Korrelation = Orsakssamband?
Och även om det gjorde det, talar vi om en diet på 500-800 kalorier! Dessa är svältdieter och inte typiska för lågkolhydratdieter som låter dig äta ad lib! (efter behag)

Vi som lever enligt Paleo förväntas veta bättre! Skäms på oss för att alltid acceptera denna skitdåligavetenskap!


Var är Taubes när du behöver honom?
Gary Taubes, Tom Naughton, och några andra är jag säker på, skulle slita dessa studier i stycken som "bevis" på att påståendet om lågkolhydratkost orsakar hypotyreos.. Fan, vem som helst,  som har sett "Vetenskap för smarta människor" i 15 min minuter på YouTube kan slita artikeln i bitar, men den behandlas som guld. Varför?

Vi accepterar inte denna skitvetenskap när det gäller studier på att havrekli minskar kolesterolet och sedan i förlängningen minskar riskerna för hjärtinfarkt, varför är då Paleo-anhängare så snabba att anamma denna nedlusade vetenskap om lågkolhydrat-diet?

Var är sköldkörtel-tester före och efter lågkohydratskost-införandet? Ingenstans.

Var är borttagandet av störande variabler genom att ge människor en tillräckligt med kalorier i en lågkolhydrat dit? Ingenstans.

Låt mig citera inledningen av artikeln:

"Innan jag diskuterar klinisk forskning om kolhydratintag och sköldkörtelns hormonnivåer, låt mig få rapportera lite "ovetenskapligt"  några anekdotiska resultat som noterats av mig själv och andra"

Konfirmerinsbias: Googla det, eller låt mig: 
Jag citerar:

Konfirmeringsbias kallas vår tendens att omedvetet vara selektivt uppmärksamma på sådan information som bekräftar våra egna uppfattningar. Har man en negativ självbild, tenderar man att ta fasta på kritik och inte höra beröm. Även vetenskapliga forskare tenderar att vara selektivt uppmärksamma på forskningsresultat som stämmer med deras egen teori och omedvetet ignorera sådant som strider mot den.
Kan vi få lite riktig vetenskap som sporrar debatten?

Så, om vi kunde få som faktisk, verklig vetenskap som visar vad Hypotureos är? Jag är glad att få undersöka saken men alla som driver detta påstående inom Paleo-kretsarna är Chris Kresser och Paul Jaminet, ingen av dem vad jag är medveten om har faktiskt kunnat bevisa detta påstående mer än utöver anekdotiska bevis och sist jag kollade hade igen av dem några faktiska kvalifikationer för att kunna diagnostisera Hypotyreos eller ens kunna bestämma en orsaksgrund. 

Nu, om vi kunde få några verkliga verklig vetenskap visar hypotyreos Jag är glad att undersöka det, men alla har vi driver detta påstående i Paleo är Chris Kresser och Paul Jaminet, ingen av dem som jag är medveten om har någonsin faktiskt bevisat detta påstående med något utöver anekdotiska bevis och förra jag kollade ingen av dem hade själva kvalifikationerna att ens diagnostisera hypotyreos tala bestämma en orsak.


Dr Phinney, Volek, Eades, Rosedale, har decennier av gamla medicinska metoder baom sig och alla behandlar med lågkolhydratkost och inte en enda av dem hittar några problem med det. INTE EN! 
Och de är läkare som om de fann ett problem bara kunde skriva ut den nödvändiga medicinen för att rätta till problemet. De har inget egenintresse i att förneka detta om det fanns en möjlighet, men de ser bara inget. 

Dålig vetenskap, dålig analys, konfirmationsbias. 
Jag är öppen för faktiska bevis för detta påstående men i två år har jag ännu inte konfronterats med några faktiska kliniska prövningar (och det finns nu hundratals på lågkolhydratkost) där försökspersonerna fått hoppa av pga sköldkörtelproblem med kosten. 
DET HÄNDER INTE!

Anekdotiska bevis är meningslöst som bevis på allting!
Tänk på att folk mår skit, är feta, sjuka och går på massor av droger. De börjar en lågkolhydratdiet och börjar måg bättre på så många sätt, men de får inte den energiflödet när Atkins influensa (Översättningen är osäker på översättningen här) tar slut. De börjar undersöka saken och finner en låg sköldkörtelfunktion, får lite medicin för det och mår bättre. Så är var det lågkolhydratkosten? Eller var det ett okänt tillstånd där en redan sjuk och fet person ingår?

Jag är så trött på detta nonsen. Visa mig en precis, kliniksk prövning och vi kan diskutera saken, till dessa artiklar som denna representerar antaganden som stöds av några verkliga bevis. 

Vad skulle krävas för att faktiskt bevisa detta påstående?
En klinisk prövnign där det enda åtgärden var att avlägsna kolhydraterna. Kaloribegränsningar skulle inte finnas då vi äter när vi är hungriga inom lågkolhydratkost. Den lågkolhydratkost som skulle ätas ska vara en genomgående bra sammansatt lågkolhydratdiet, inte någon högproteinhaltig, giftig kost, utan en fettrik, moderat proteinnivå och med mycket lågt kolhydratinnehåll. 
Deltagarna skulle vara helt genomsökta för sköldkörtelproblem och symptom av kvalificerade diagnoser före undersökningen och sedan konrollerade flera gånger under hela studien. 

Riktiga indikatiorer på Hypotyreos ska vara kriterierna, inte bara sänkt T3 som är det normala staidiet för någon i som äter lågkolhydratkost, vilket är nödvändigt i detta metaboliska tillstånd. 
Men det är en studie som ännu inte är genomförd. Fram till dess har vi bara anekdotiska bevis från lekmän som motsäger alla faktisk, klinisk erfarenhet av erfarna läkare inom lågkolhydratkost...
Något, vad som helst, som kan visa orsak och verkan.
Det är den studien jag väntar på. 


Är det så orimligt att vilja ha några riktiga bevis innan en riktig debatt påbörjas?
Vi har ingen utgångspunkt alls, och jag har letat.
Tills dess, det är en "hype" (mycket snack) som är utformad för att motivera högre nivåer av kolhydrater inom Paleo-kosten. Jag har inga problem med deras val, men måste det vara på bekostnad av att ljuga om mitt val? 


Några andra kliniska prövningar som vi skulle vilja se

Kitavans och Okinawa som dietåtgärd mot en kontrollgrupp och en korrekt skapad lågkolhydrat-försöksgrupp.

Ta några feta, sjuka amerikaner och tillämpa denna diet på dem, och se hur de klarar sig.

Just nu har vi bara befolkningstudier, korrelaton är inte likvärdig med orsak, eller hur? 
Jag skulle älska att se resultaten av några faktiska vetenskap på det också.

Lågkolhydratdieter har uppfyllt kriterierna för bevis hela tiden, medan andra fortfarande inte hänger med. 

Nästa blogginlägg kommer under stjärnornar! :)
*************************************************************************************************
Sköldkörteln - Det är inte kolhydrat-borttagning - Ett ​​brev till den öppensinnade

Jag är tillbaka i denna fråga som en uppföljning till populära inlägg "Thyroid Rant".

Nu vill jag ta sköldkörtel-debatten om lågkolhydratkost till en ny nivå. En noggrann analys istället  än att alla försvarar sin kostnisch (och deras levnadssätt).
Nedan kommer jag att beskriva tre åtgärdsvariabler som brukar ihop-packade som nybörjarmisstag när man börjare en lågkolhydratkost. Samma misstag görs av nybörjare inom dieten och av forskare som studerar lågkolhydrtkost. 

Uppföljning av föregående bloggartikel - Varning innehåller alternativa möjligheter, inte för den med ett slutet sinne. 
Vad händer om det inte är kolhydratbegränsningen som minskar sköldkörtelns funktion? I själva verket är det sannolikt inte så. När du tar bort något från kosten, måste du ersätta det med något annat. Det är ett av nybörjarmisstagen som verkligen kan orska en rad frågor angående inlärningen för lågkolhydratkost. 
Chris Kresser och Paul Jaminet 


Chris Kresser och Paul Jaminet båda ger anekdotiska eller personligen N = 1 hävdar att en lågkolhydratdiet minskar sköldkörtelns funktion, till den grad att man får "hypotyreos".

Låt mig peka på några uppenbara problem med att upprätta den nuvarande Paleodogmen, att mycket lågt intag av kolhydrater minskar sköldkörtelns funktion baserat på ovanstående påstående.

 * När du är ketogen baserad på en välutvecklad lågkolhydratkost minskar T3 lite, men vänder man på det är det inte så mycket som krävs, kroppen är i ett annat metaboliskt tillstånd och vad som "krävs" för en sockerförbrännande kropp kan vara mindre i en "fettförbrännande" kropp. C-vitamin är ett bra exempel på detta. Ju mindre kolhydrater du äter, desto mindre askorbinsyra/ c-vitamin behöver du i din kost. Om du äter noll gram kolhydrater, är den minimala mängden askorbinsyra som finns i rått kött tillräckligt för att förhindra c-vitaminbrist. Minskad nivå av T3 i sköldkörteln är en normal reaktion till din nya ämnesomsättning. Detta är ingen sjukdom, det är en förväntad reaktion och inte hypotyreos i sig. 

* Varken Kresser eller Jaminet är faktiskt läkare och inte kvalificerade att faktiskt diagnostisera denna sjukdom. De är verkligen fantastiska människor, men de har "åsikter", inte "diagnoser" och därför är detta inget bevis av någon standard.

* Anekdota bevis från båda ovanstående parter är helt enkelt att, någon påstår sig äta lågkolhydratkost, har en dålig sköldkörtelfunktion eller presenterar det sättet. Bing, bang, det måste vara den låga kolhydratkosten! Fokus ligger att man avlägsnat kolhydraterna, snarare än vad lades till i deras ställe ...

Nybörjarmisstagen man gör när man börjar med lågkolhydratkost


Misstag # 1 för din sköldkörtel - Inte tillräckligt med fett
Borttagning av kolhydrater i kombination med för mycket protein är giftigt. Mina förfäder kallade detta för "kaninsvält".
Vilhjalmur Stefansson skrev följande:

"De grupper som är beroende av späckdjur är den mest lyckade jaktlivsstilen, för de lider aldrig av fetthunger. Detta problem är värst, då Nordamerika är berörda, bland dess skogsindianer som är beroende i perioder av kaniner, det magraste djuret inorr, och indianerna utvecklar en extrem fetthunger som kallas för kaninsvält. Om de bara äter kanin och inte har någon annan källa att äta av: som t ex bäver, älg och fisk, utvecklar de diarré inom en vecka, med huvudvärk, trötthet och vaga obehag. Om det finns tillräckligt med kaniner äter folk tills deras magar är utspända men oavsett hur mycket de äter känner de sig inte mätta och nöjda. Vissa tror att människan dör tidigare om han ständigt äter fettfritt kött än om han inte äter något alls, men det finns inte tillräckliga bevis för att tro att det är så. Dödsfall från kaninsvält eller från att äta annat magert kött är sällsynt, för alla förstår principen och förebyggande åtgärder tas naturligtvis..." 


Och här ligger problem nummer 1 - Alla förstår inte principen. Den genomsnittliga personen börjar en ketogen diet med årtionden av indoktrinering i "Fett är dåligt" lägret. Det är mycket svårt att övertyga en ny lågkolhydrat-ätare att  de helst bör få 75% eller mer av sina kalorier från fett.

Folk kommer säga att du är galen när du försöker övertyga dem om detta och samtidigt säga att fett inte är ohälsosamt och kolhydrater inte är nödvändigt. 
När den personen blir rådd och vägledd av ngåon som inte är helt engagerat i Lågkolhydratkost så är de inte benägna om att upplysa om detta. Du kan slå vad om att Phinney och Volek använder sina årtionden av klinisk erfarenhet när de sätter folk på väl sammansatt lågkolhydratdiet, samtidigt som du kan slå vad om att Jaminet och Kresser som inte är ketogenost-specialister, inte gör det så bra. 
Folk kommer att diskutera du galen när du försöker convice dem om detta även samtidigt aknowledging fett är inte ohälsosamt och kolhydrater är inte nödvändigt.

När den personen är designad och råd av någon som inte är helt engagerad i låg Carb diet redan är de inte benägna att göra det. Du kan satsa Phinney och Volek använder sina årtionden av klinisk erfarenhet och sätta folk på väl formulerade låg Carb diet, kan du satsa Jaminet och Kresser som inte ketogen diet specialister, gör inte så bra med det.


Så vad vi har här är en fråga som rör "bristande energiintag" eller helt enkelt, inte tillräckligt med fett i kosten. Detta har återigen ingenting med avlägsnandet av kolhydrater att göra misslyckandet med att inte kraftigt öka de näringsrika animaliska fetterna (och mjölkfetterna) när kolhydraterna avlägsnas, samtidigt. En välkomponerad låghydratkost har inte detta problemet. De som tillämpar det kan sannolikt göra det, antar jag. 

I denna mening är det inte avlägsnande av kolhydrater som orsakar sköldkörtelproblem och andra problem, men inte lägga till fett blir med andra ord, en "fettbrist, inte en kolhydratbrist".

Misstag # 2 - aggresivt begränsa kalorierna samtidigt som man begränsar kolhydraterna

Låt mig först fråga, varför skulle du? Du bränner kroppsfett som bränsle även vid ett litet överskott, så sluta medvetet minska kalorierna! 

Varje enskild studie jag någonsin sett i listan över sköldkörtelproblem på en lågkolhyratdiet var också en kost som begränsade kalorierna till 1200 eller mindre per dag. Detta är en svältdiet. Se missdat #1 ovan och att lägga till tillräckligt med fett. 
Detta är samma som påpekas i frågan ovan, men ur ett annat perspektiv och förvärras av en svältdiet. Det är inte ett problemet att kolhydrater minskar sköldkörtelns aktivitet, detta är ett problem med att minska kostintaget och göra det till en svältdiet! 

Detta är samma fråga påpekats ovan, klädd på ett annat sätt, och förvärras av en svält diet. Detta är inte ett problem med Carb bort minskar sköldkörteln, är detta ett problem av livsmedel borttagning och dieter svält!


Misstag # 3 - Äta begränsad mängd proteiner och val av fett
Nu, många noll-kolhydratätare kommer vara undantag från detta men många äter uteslutande fett och "magert kött" eller muskelkött, och har inga problem. Det är bra. Men en kost som uteslutande kommer från animaliska källor, som inte samtidigt innehåller ett brett utbud av djurdelar, kan krafigt påverka de av oss som inte till hör gruppen "Norr om 65" och har ätit en sorglig diet i större delen av våra liv. 

Många som kör lågkolhydratkost, förutsatt att de äter tillräckligt med fett, äter bara en begränsand mängd av styckningsdelar från djur. Jag kommer att säga att det här problemet sträcker sig även till dem som lagt om sin livstill till Paelos standard av gräsbetesätande djur. Jag har aldrig lyckats hitta gräsbetesätande njurar till salu...

Om det är en absurd mängd muskelkött i din kost, men du inkluderar inte  ben, buljonger eller lever och andra organ, bindväv, myolins (nervtrådar), gelatin, etc. .. då äter du helt enkelt inte  en "välformulerad lågkolhydratkost".

Nu vet jag killar som verkar frodas på köttfärs och ingenting annat. Det är bra! Men det är också N = 1 logik. Men de flesta av befolkningen kommer att behöva ett bredare spektrum av aminosyror i deras proteinprofil och det är ännu viktigare om vi begränsar proteinet till 15% av kalorier.

Frågan är?

En kost där nästan allt protein kommer från köttmuskler har alltid höga nivåer av cyestein och trypofan.
Båda dessa aminosyror kan hämma sköldkörteln och mitokondriell funktion. 

Tillägg angående mitokondriella sjukdomar: 

Exempel på mitokondriella sjukdomar

Alpers sjukdom är en svår sjukdom som tidigt ger leversvikt, epileptiska anfall och fortskridande hjärnskada. 
Kearns-Sayres syndrom (KSS) är en fortskridande sjukdom som kännetecknas av ögonmuskelförlamning, förändringar i ögats näthinna (retinitis pigmentosa) och blockering i hjärtats retledningssystem. Flera andra organ kan också drabbas.
Hos några som insjuknar redan under spädbarnsåret ger samma genetiska förändring som vid Kearns-Sayres syndrom upphov till en annan sjukdom, Pearsons syndrom (se material om KSS). Även denna sjukdom ger symtom från flera olika organ, främst från benmärgen, med svår blodbrist som följd. De barn med Pearsons syndrom som överlever småbarnsåldern insjuknar senare i livet i Kearns-Sayres syndrom.
Leighs sjukdom är ett allvarligt tillstånd med karaktäristiska förändringar i hjärnan, som oftast drabbar små barn. Med förbättrade metoder för undersökning av hjärnan med magnetkamera och DNA-analys kan diagnosen numera ställas tidigt.
LHON står för Lebers hereditära (ärftliga) optikus (synnerv) neuropati. Karaktäristiskt för sjukdomen är en snabbt insättande och vanligtvis bestående synnedsättning. Först 1988 kunde orsaken till synskadan härledas till en mutation i mtDNA.
MELAS har fått sitt namn efter begynnelseboktäverna i mitochondrial encephalomyopathy (hjärnsjukdom) med lactic acidosis (stegrad mjölksyrahalt i blodet) and stroke-like episodes (slaganfallsliknande attacker). Typiskt för sjukdomen är att nästan alla före 40 års ålder får upprepade episoder som liknar dem vid stroke, hjärnskada med epilepsi och/eller demens samt återkommande migränliknande huvudvärk och kräkningar.
MERRF har fått sitt namn efter begynnelseboktäverna i myoclonic (muskelryckning) epilepsy with ragged-red fibers (ojämnt rödfärgad fiber). Karaktäristiska symtom är ofrivilliga muskelryckningar (myoklonier), epilepsi, koordinationsstörning (ataxi) och karaktäristiska mikroskopiska förändringar i muskelvävnad.
MIDD har fått sitt namn efter begynnelsebokstäverna i maternal (på mödernet) inherited (nedärvd) diabetes and deafness (dövhet).
MNGIE har fått sitt namn efter begynnelsebokstäverna i mitokondriell neurogastrointestinal encefalomyopati och kännetecknas av fortskridande ögonmuskelförlamningar, nedsatt mag/tarmfunktion som kan ge diarré eller symtom som vid tarmvred, svår avmagring, nedsatt funktion i perifera nerver (polyneuropati) och hjärnskador.
NARP har fått sitt namn efter begynnelsebokstäverna i neuropati ataxi retinitis pigmentosa och kännetecknas av nedsättning av perifer nervfunktion, koordinationsstörningar (ataxi) och pigmentinlagringar i näthinnan som ger nedsatt syn.
Progressiv extern oftalmoplegi (PEO) innebär en fortskridande förlamning av de yttre ögonmusklerna. Sjukdomen är oftast en lindrigare form av Kearns-Sayres syndrom. Det dominerande symtomet är en fortskridande ögonmuskelförlamning. Med tiden brukar även andra symtom tillkomma, framför allt svaghet i annan muskulatur. Dessa former benämns ofta PEO plus, och liknar KSS. Det finns även varianter av PEO som inte har samma orsak som KSS.
Progredierande encefalomyopati är en grupp sjukdomar, där hjärnskada och muskelsjukdom är de dominerande symtomen. I sjukdomsgruppen finns många av de spädbarn som har en mitokondriell sjukdom, men där det inte har varit möjligt att fastställa en mer specifik diagnos
           Källa: http://www.socialstyrelsen.se/ovanligadiagnoser/mitokondriellasjukdomar-enover  


Jag säger inte att dessa är dåliga aminosyror, men de måste balanseras med andra aminosyror i ett spektrum som naturen designat det. När du bara äter magert kött ignorerar du naturens behov av att skapa "kompletta livsmedel". 

Masaierna grälar och slåss ibland med varandra efter en jakt om organen som betraktas som förmånliga. Finns det en diet-anledning till detta beteende? Benbuljonger skapas av självständiga samhällen över hela världen och "udda bitar"  hamnar alltid i den allmänna grytan. Buljongen uppskattas av alla och näringen i den.


Så om vi inte följer en väl sammansatt lågkolhydratkost, utätter vi oss för samma risker som de som äter dåligt sammansatt kost av något slag. Vi blir sjuka. 

Om vi äter en ofullständig sammansättning av aminosyror och föredrar köttstycken med högt cystein men samtidigt brist på aminosyror som glycin, prolin och alanin kommer vi ur balans i vår aminosyraprofil. Genom att äta mer av detta magra kötts aminosyror och samtidigt inte lägga till de "udda bitarna med deras aminosyror", hämmar vi både sköldkörteln och den mitokondriella funktionen.

Finns det några fördelar med att lägga gelatin i maten? 
Fördelarna missar du om du inte inkluderar "de udda bitarna". 

"Under de senaste åren har det framkommit bevis till förmån för antiinflammatoriska (=motverkar inflammationer), immunmodulerande (=stärker immunförsvaret) och cellskyddande effekter från den enklaste aminosyran L-glycin". "Glycin skyddar mot chock orsakad av hemorragi, endotoxin och sepsis, förhindrar ischemi / reperfusion och kylförvaring / reperfusion kan skada en mängd olika vävnader och organ, inklusive lever, njure, tarmar och skelettmuskler, och minskar lever - och njurskador orsakade av lever - och njursjukdomar, gifter och droger. Glycin skyddar också mot peptidoglykan, polysackarid-inducerad artrit ( = artros).."och hämmar magsaftsekretion"...och skyddar magslemhinnan mot kemisk och stress-inducerade sår (om man har mycket uppstötningar, halsbränna etc kan det orsaka sår och i värsta fall tumörer) . Glycin verkar med flera skyddande effekter, inklusive antiinflammatoriska, immunmodulerande och direkt cytoprotektiva reaktioner. Glycin verkar på inflammatorska celler, såsom makrofager för att hämma aktivering av traskrioptionsfaktorer och bildandet av fria radikaler och inflammatoriska cytokiner. I plasmamembranet, förefaller glycin aktivera en kloridkanal som stabiliserar hyperpolarserar potentiella plasmaembran. Som en följd av detta...öppnade av...kalciumkanaler och de resulterar i förhöjda intracellulära kaciumjoner dämpas, vilket förklarar de immunmodulerande och antiinflammatioriska effekterna av glycin. Slutligen blockerar glycin öppnandet av relativa icke-specifika porer i plasmamembranet som inträffar som näst sista händelsen som leder nekrotisk celldöd."

Zhong Z, Wheeler MD, Li X, Froh M, Schemmer P, Yin M, Bunzendaul H, Bradford B, Lemasters JJ., "L-Glycine: a novel antiinflammatory, immunomodulatory, and cytoprotective agent.
" Curr Opin Clin Nutr Metab Care. 2003 Mar;6(2):229-40.

Så i detta fall, som visas med alla nybörjarmisstag, det är inte avlägsnandet av kolhydrater som kan påverka sköldkörteln utan vad vi gjorde när vi tog bort dem. Vi skapade en stor obalans i vårt protein oberoende av mängden kolhydrater som vi äter. Vi äter inte en väl sammansatt lågkolhydratkost, utan vi fokuserar vår kost på endast vissa isolerade, utvalda köttbitar och ignorerar att naturen paketerer maten i hela former. Ät de udda bitarna! 

Jag? Jag väntar fortfarande på bevis att begränsat kolhydratintag skadar sköldkörteln. 
Väntar fortfarande på en faktiskt klinisk prövnign om att kolhydratborttagning i sig faktiskt skadar sköldkörteln. Reducera kolhydrater i kombination med en svältnivå genom kalorirestriktion? Visst. Men vi vill se frågor om sköldkörteln med och utan kalorirestriktion och med eller utan kolhydrater i kosten. Läkare som Phinney, Volke, Rosedale, Eades kan helt enkelt inte se problemet, men de är hängivna idén om en väl sammansatt lågkolhydratkost och vet hur man kan genomföra den även om deras egna versioner skiljer sig lite åt. Dessa människor är läkare och kan faktiskt diagnostisera sköldkörtelproblem och även enkelt föreskriva mediciner om det behövs, men de behöver aldrig det. 

Kresser och Jaminet, sett ur min synvinkel, har sina skygglappar på.
När allt du har är en hammare, ser allt ut som spik. 

När du är övertygad om att det inte finns någon verklig anledning att minska kolhydraterna för hälsans skull och varje hälsoproblem du ser är kopplat till en lågkolhydrat-person som ser ut som någon med glukos-brist för dig. Något jag upplever varej gång jag får en förkylning. Alla blir förkylda men när jag får en så skyller alla på min kost, även om de också är förkylda.

Det finns ingenting om att borttagning av kolhydrater orsakar hypotureos men enligt min uppfattning är det dogmen om "kolhydrater är nödvändiga, fett är dåligt, lever äckligt" som vi alla växte upp med som hindrar oss från att äta ordentlig och en väl sammansatt lågkolhydratkost, som kan leda till problem. 

Jag har aldrig hört Kresser eller Jaminet säga i någon intervju eller tråd, till någon som går på ketogen kost: "Har du en väl avrundand proteinprofil?" Aldrig. Är din sköldkörtel skada, då är det bättre att lägga till socker. Vilket är tråkigt eftersom jag verkligen beundrar dessa två män mycket. 

Kostrekommendationer

Gelatin
Lägg gelatin till din diet. Det är billigt och balanserar snyggt aminosyreprofilen Jag har det i mitt morgon-saltvatten-keto-kaffe. 
-------------------------------------------------------------
Recept på 
Saltvatten-Keto-kaffe     

Mycket viktigt att använda en mixer. Jag fick mina från en second hand butik för 2 dollar 5 år sedan och det fungerar fortfarande perfekt.

Häll i mixern
3,5  dl  varmt, nybryggt, ekologiskt kaffe
1/4 till 1/2 tsk Himalyan rosa salt (justera beroende på saltbelastningsbehov och mängden av fysiska aktiviteter som planeras under dagen) 
1/2 tsk mikroniserat kreatin främst för att hålla mig laddad trots min hög-köttdiet
1/4 msk mikroniserad glutamin
1 liten skvätt ekologis vispgrädde (när jag kan få det)
1 msk ekologiskt, osaltat smör
2 msk ekologisk virgin kallpressad kokosolja                    
1/2 paket Gelatin (colagen protein)

Blanda tills det är slätt och häll i en i mugg

Blanda sedan ner
3 msk vispad ekologisk vispgrädde 
Skeda ner det  i kaffet. Det kommer att flyta strax under skummet som visas i bild.
Mycket smaskigt men din smak för mängden salt kan varierar kraftigt.Ät de udda bitarna
Njurar, märg, lever, etc... inkludera dessa i din kost ett par gånger i veckan och det kommer att spetsa till din amino-profil. Addera äggulor om du inte kan äta det. Byt ut det med lammkött och vildfågel. 
Spara allt spill från köttet som du skär bort, senor, hinnor, organ och ben som du inte vill äta och koka en närande buljong på det. Lägg i äggskal i din buljong, de har en del extra aminosyror i sig som finns i skalet och löses upp i din buljong. 

Här finns lite roliga tips och recept på de där köttbitarna vi ratar så ofta: http://www.vinochgastronomi.se/i-koket/hela-djuret-i-koket/ 

Ät alltid äggula och äggvita tillsammans. Om du behöver mer fett, ta en extra äggula, om du behöver mer protein, ta extra äggvita. Men ha alltid hela ägget i samma måltid och i någon kombination. Det är inte lätt att få tag på ägg vars höns är uppfödda på insekter, mask och frön - men ekologiskt är att föredra. 
 ___________________________________________________

PUST! 
Det här tog sin tid men jag tror vi inser vad vi missar och hur vi äter och vad vi kan göra åt det!
ELLER HUR? 


Bilden är hämtad från: http://femtekvarten.blogspot.se/2010/12/polsa.html
Där hittar ni receptet på ovanstående delar!