lördag 25 februari 2012

Smaklökarna ändrar sig

Igår blev jag bara sugen på Vårrullar och tänkte att det var ju så superlänge sedan jag åt det och det är RELATIVT lågt kolhydratinnehåll (20g/100g) så varför inte? Så jag köpte två paket, för jag vet ju att Adam gillar dom också.
Väl hemma reagerade Adam direkt!
- VA? Ska vi äta vårrullar??? Det är väl inte LCHF!!!
- Nä, men NÅGON GÅNG, kan man väl få slarva lite, eller? sa jag.
In i ugnen med dem, med cocosolja, så de skulle bli så där krispiga och goda som jag mindes dem.
Vilken fullständig katastrof! Första tuggan skulle ju vara god! Men fyyy, vad äckligt!
Smaken jag fick i munnen var en enda - JÄST! Det smakade enbart jäst deg, inget annat. Det var defintivt ingen glädjande smakupplevelse. Vad hände med smaken som de smakade förut? Har det alltid smakat ojäst deg förut? Nej, det tror jag inte. Jag tror att mina smaklökar har förändrats så mycket att jag plötsligt kan känna vad det EGENTLIGEN smakar. Adam började rabbbla saker som han gillade förut men som smakar annorlunda nu: pizza, bröd, ris smakar bara papper i hans mun. Och vem längtar efter att äta papper eller ojäst deg?
Inte jag iallafall - inte längre.
Har även försökt äta korv vid två tillfällen den senaste månaden och spottat ut det lika fort. Det smakar surt, gammalt kött!
Nä, något händer när man börjar äta mer och mer "ren" mat - halvfabrikaten och tillsatserna i dessa gör sig mer och mer till känna och äckelkänslorna man får när man väl äter det, gör att man till slut, helt låter bli.