söndag 15 juni 2014

SSS-dag 19 och Adams andra dag!

Vi fuskstartade igår  - med Adam alltså.
Idag fick han börja dagen med att springa, innan frukost. Han fick ställa sig på vågen först så vi har lite koll på vad som händer. Han har fått order om att springa åtta kilometer och det är inte från mig utan från hans tränare i handbollslaget men eftersom jag vet att man hamnar snabbare i ketos om man tränar innan frukost så tyckte jag att han skulle testa det. Det var inga som helst problem att få ut honom. Såg till att han drack vatten innan han stack iväg. Ungefär en timme senare kom han hem och då gjorde han i ordning sin egen frukost:
Äggmjölk med kakao, tre stekta ägg och...VE OCH FASA: FALUKORV!
Jag sa till honom att låta bli falukorven men det gjorde han inte men nu är den uppäten och jag kommer inte att köpa någon mer!
Jag förberedde dagens protein: Pulled Pork på ett stycke Fläskkarré:

Gick ut i trädgården och plockade:
Salvia, timjan, rosmarin, citrontimjan och lite chokladmynta.
Hackade örterna grovt
Salt, peppar, citrongräs, chili och lite salt.
En gul lök och 4 vitlöksklyftor.
Toppade med en klick smör och in i ugnen på 200 grader -
kall ugn då jag använder min lergryta.


Slutresultatet, fem timmar senare! 
Tog upp köttet och silade köttvätskan från örterna och löken och delade köttet. 


Skar färska champinjoner och lök som hamnade i stekpannan med skyn från köttet som fick "koka in" i svampen. Lite extra peppar och salt också. Jag kokade även broccoli som jag blandade ner i svampen i slutet. Till detta serverades smör och några skivor gurka! 
Adam tyckte det var lite mat på tallriken (den var full) och jag svarade att om han fortfarande kände sig hungrig efter en halvtimme så kunde han göra en äggmjölk med kakao. 
Efter en halvtimme var han nog mätt för sedan gick han och hans kompis ut... ha ha! 

Jag vägde mig också idag och jag står faktiskt still just nu. Räknar kallt med att jag kommer göra det en vecka kanske - gamla tanten! 
Ska bli intressant att följa Adams viktresa för jag anar att det kommer gå fort! 
Kommer dokumentera honom för om inte jag lyckas få min egen son att gå ner i vikt så kan jag ju inte få andra att göra det heller i hans ålder. Tänker på hans kompis som jag lovat att hjälpa. 
Här är det "learing by doing" som gäller. 


Kom nu ihåg en sak: Den här killen tränar hårt! Han spelar i RIK/Elit-handboll. De tränar fyra dagar i veckan, springer, tränar styrka och spelar matcher, ofta på helgerna. Det räcker inte bara med att träna hårt om man inte också ser till att äta rätt! Ser så många med gymkläder i mataffärerna och det är OFTA jag ser att de köper: Sallad, powerdrink och gärna någon form av godis efteråt. Lite sorgligt!