tisdag 28 augusti 2012

Den hjärntvättade sonen...

Som den "grymma" mamman jag är som hjärntvättar min son dagligen så att han inte vågar äta något annat än LCHF-mat/REN MAT, så måste jag tycka att jag har gjort ett bra jobb. Han har sedan han började med spannmålsfri, tillsatsfri mat lärt sig att laga sin egen mat. Får sällan "tjata" på honom att han ska fixa sig något att äta när han är hungrig. Frukost och kvällsfika är väl det han fixar själv för det mesta men även middag om jag inte är hemma eller lagat något mat. Den enda nackdelen är att det blir så förjordat mycket disk! *ha ha*
Vad äter denna gosse då?
Frukosten på skoldagarna består oftast av jordgubbar och yoghurt, plus nötter med smör. Han tar fram en näve jordgubbar på kvällen från frysen som han sedan blandar med yoghurt på morgonen.
I skolan äter han för det mesta enbart sallad då allt annat är fyllt med tillsatser av olika slag.
När han kommer hem äter han middag, min eller sin egen och då blir det ofta något kött med omelett eller grönsaker.
På kvällen blir det oftast ägg faktiskt.
Här gör han en sådan där "middagsomelett" med korv, tomat och riven ost på toppen.
Han ser ju inte precis lidande ut...eller särskilt deppig och sjuk.
Eller?
Personligen tycker jag det är lite "konstigt" att föräldrar som äter enligt LCHF inte ger sina barn samma mat eftersom de inte bara väljer LCHF pga sin vikt utan pga hälsskäl och samtidigt får ungarna äta kolhydratstinn mat med tillsatser och socker. Varför, liksom?
Hade mina ungar varit små så hade de inte haft någon talan i det här ämnet.

4 kommentarer:

  1. Helt rätt och vad härligt att din son väljer ren och vettig mat själv!

    Jag lagar samma mat till alla här men med en kolhydratälskande kräsen son blir det som det blir. Lite har vi påverkat i bättre kost men det går trögt. Jag släpper inte hoppet om att det ska ändras, han frågar mycket nu om den eller den maten är nyttig. Det går åt rätt håll och skam den som ger sig! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ser att både mina egna barn och deras vänner frågar väldigt mycket och lurar jättemycket på det. Kompisarna äter GÄRNA här hemma hos oss och även fått kommentarer om att de vill bo här för jag lagar så god och bra mat. :D Vet att min äldste son stod och letade efter härdat fett i kexen när han var tio år och ställde tillbaka dem när han insåg att det var transfett i varenda kex! Nu är han nitton år. :)

      Radera
  2. Det är verkligen svårt med gossen här hemma :( middagarna går bra med bra val i form av grönsaker till proteinet
    men frukost.....där är vi inte hemma än....
    men som sagt skam den som ger sig med tiden hittar vi nog rätt :)
    Har åtminstone gått från cornflakes till havrefras och märker stor skillnad.....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Din son är ju inte så gammal så frågan är om han kanske går att "ändra" genom att en dag bara "glömma" att ha det hemma? Havrefras köpte jag åt mina ungar också förr när de ville ha Cornflakes och jag brukade bara svara att det var rena skiten eller det fanns inte i affären. Ni får äta det som finns här hemma...

      Radera