söndag 26 augusti 2012

Varför ska man INTE göra en magsäcksoperation?

Just nu "jagar" jag argument för varför man inte ska lägga sig under kniven och amputera sin magsäck och måste ju ärligt säga: Nackdelarna överväger fördelarna, hur jag än vrider och vänder på det.
Just har jag någon slags mailkonversation med de "forskare" som ligger bakom någon slags undersökning om genetiska och miljömässiga arv för överviktsopererade personer. Jag var med från början men tackade nej när det kom stora kuvert med blodprovsrör som de ville att jag och mina barn skulle ta och skicka till Karolinska Institutet. I samband med detta fick jag veta vilka personer som ligger bakom denna undersökning och började ställa frågor som jag hittils inte fått några bra  svar på. Kanske på grund av att det finns massor av fakta som de inte vill att jag ska få veta om...
Läser en artikel från USA som jag här översätter för alla som inte orkar att läsa på engelska:

Orignalartikeln ligger hos Natural News, skriven av Mike Adams som ligger bakom bland annat en blogg som han kallar för Health Ranger. (Kommentarer från mig inom parenteserna)

OBESITASSOPERATIONER DÖDAR 5%: Överviktskirurgi tar en dödlig avgift

I en ny analys av patienter som genomgått överviktskirurgi, publicerad i tidningen Nature.com, avslöjas det att denna prosedur är mycket farligare än de flesta tror. Häpnadsväckande 4.6 procent av alla patienter som gör en magsäcksoperation dör inom ett år. Det är nästan en på 20 personer som dör inom ett år. Det är en enormt hög andel som dör och indikerar risken i samband med magsäcksoperationer. Med tanke på att upp mot 50.000 (2006) magsäcksoperationer  som genomförs varje år i detta land (USA), talar vi om att flera tusen människor, som dör pga denna typ av operationer.

De flesta av dessa operationer är medicinskt obefogade 
Det finns ingen tveckan om att det kommer genomföras ännu fler, de närmaste åren och historiker kommer att se tillbaka på dagens genomförande av att ta bort människans matsmältningsorgan och karaktärisera detta som barbariskt och medicinskt obefogat. De kommer se tillbaka och undra varför kirurgerna tog bort hela matsmältningsorgan för att hjälpa människor att gå ner i vikt. Naturligtvis, delvis beror svaret på att dessa kirurger tjänar pengar på det, genom att genomföra dessa operationer, oavsett om dessa faktiskt är säkra och effektiva. Till exempel är 60% av alla  kranskärlsoperationer i USA helt onödiga. Det finns ingen som helst medicinsk motivering för detta överhuvudtaget. Hur som helst, är det enorma förtjänster för kirurger, sjukhus och tom för narkosläkare. Alla tjänar någon dollar på att människor gör kranskärlsoperationer, men är patienten verkligen hjälpt av detta? Mer än ofta är inte patienten hjälpt av denna operation. Faktum är att de skadas av den. Samma sak är det med överviktsoperationerna, förutom i vissa fall då det är även värre. Du kan verkligen inte få tillbaka din magsäck efter en operation där hälften är bortskuren. Du kan aldrig helt återhämta dig från en magsäcksoperation. Det är ett permanent borttagande av ett vitalt organ och de vävnader som hör ihop med magsäcken. Det här är organ som det är meningen att du ska ha för att kunna leva som en frisk människa.

Falsk marknadsföring lurare människor till att göra överviktsoperationer 

Jag vänder mig starkt mot den typ av marknadsföring som görs för att främja obesitaskirurgi.
 http://www.cavalio.com/index2.php 
I marknadsföringsreklamen, finns det alltid bilder på riktigt smala människor som faktiskt aldrig magsäcksopererat sig. Man överdriver fördelarna och minimerar riskerna om de ens nämns.
T ex är de flesta obesitaspatienter inte ens informerade om de vanligaste biverkningarna; hypoglykemi, en form av hyperinsulinemi (förstadiet till Diabetes), vilket är en insulinreaktion på matsmältningen. Detta är nu erkänt som en vanlig bieffekt av obesitaskirurgi eller gastric bypass-kirurgi. När det händer dig, hamnar du i en väldigt svår situation som patient för det vanligaste förslaget du får är att lösa problemet av att din bukspottkörtel producerar "för mycket insulin" är att ta bort en del av din bukspottkörtel.
Brilliant! Kirurgerna skadar din kropp med den första operationen som sedan skapar ett tillstånd där de får mer uppdrag när de måste ta bort delar av din bukspottkörter för att du ska få balans på ditt blodsocker. Om det här kallas för läkande i det här landet, så vill jag inte se vad dessa personer skulle kunna göra om de verkligen vill göra någon illa. (Det här görs inte i Sverige...än...) 
 Jag tror inte det var vad naturen avsåg som den perfekta hälsotillståndet för människokroppen. Det handlar inte om hur många organ och vävnander du kan ta bort. Det borde handla om att hjälpa organen och vävnaderna som redan är där att få tillbaka sin styrka och vitalitet. Dessa operationer åstadkommer inget av detta. 
Tillbaka till marknadsföringen av obesitaskirurgi, som det görs reklam om på falska grunder, därför att man berättar aldrig om de verkliga riskerna för patienterna. Svårigheterna som kommer från denna operation och att återhämta sig från den förklaras aldrig helt.

Hälsosamma alterinativ istället för operation
Allt det här får dig nog att undra vilken person skulle vilja göra en överviktsoperation. Uppenbarligen, de som känner att de har slut på alternativ. De har kanske provat alla möjliga olika dieter, men de äter fortarande stora mängder mat. Jag kan garantera att det finns några saker de aldrig har provat.
En variant de aldrig provaat är att äta mat med högt näringsdensitet. Det innebär att få i sig alla viktiga mineraler i maten för en av orsakerna till att vi har ett sug och överäter är att vi lider av mineralbrist. Vår jord innehåller inte längre spårmineraler elller ens macromineraler, som kroppen är skapad för att konsumera. Våra färska livsmedel (frukt, grönsaker mm) saknar dessa mineraler. När det kommer till industriell mat, finns det knappt någon produkt i affären som inte saknar de flesta mineraler. 
Visste du att vitt mjöl har 90% mindre mineraler än fullkort? Du förlorar nästan 100% av magnesium, zink och kalcium när du bearbetar spannmål. (Idag vet vi mer än när denna artikel skrevs..) 
När du lever på mat som är framställd av livsmedelsindustrin (hel - och halvfabrikat) är du hungrig hela tiden för din kropp säger: "Fortsätt äta tills jag får de rätta mineralerna." Så du fortsätter att äta och äta, tills du blir överviktig. Det spelar ingen roll vilken bantnigsmetod du provar, du kan inte bli smalare för kroppen får ända inte de mineraler den behöver. (Betänkt då att när du är magsäcksopererad får du kronisk mineralbrist om du inte tar extra...)

Om du verkligen vill gå ner i vikt, så är en av de första sakerna du måste göra är att börja äta ekologisk frukt (?) och grönsaker. Du måste sluta med bearbetad mat. Det idealiska är att du måste börja äta tillskott av mineraler och spårmineraler. Det är en bra kombination för att få stopp på ditt matsug.

Undvik exitotoxiner (smakförstärkare och andra tillsatser) i maten
Det andra som jag kan garantera att de flesta inte har provat med tanke på att gå ner i vikt är att undvika alla kemikalier som är tillsatta i maten för att göra dig hunrig. Dessa kemikalier kalls för exitotoxiner. De vanligaste är natriumglutamat, även förkortat MSG. Denna ingrediens är gömd i mängder av ingredienser som jästextrakt, hydrolyserat vegetabiliskt proteinautolyserad vegetabiliskt protein med mera. Dessa kemikalier stör de normala funktionerna i ditt endokrina systemet (hormonbalansen). Detta systme reglerar din aptit i kroppen. När detta system inte fungerar ordentligt, känner inte din kropp när du har ätit tillräckligt, så din aptit stängs aldrig av och du fortsätter att äta och äta.

Du kan åstadkomma viktnedgång ganska enkelt genom att återmineralisera din kropp. Nyckelfaktorer inkluderat diet och tillskott är att få naturligt dagsljus/solljues- vilket är en naturlig aptitnedsättare. Matsmältningsstörare är tillsatserna i den mat du äter. Jag avslöjar allt i boken Grocery Warning, där jag berättar om dem i detalj. (I Sverige finns boken Den hemliga kocken, som förklarar samma sak.) Det viktigaste är att undvika exitotoxinernar vilket inkluderar glutamat, jästextrakt oc andra versioner av samma kemikalier. Om du gör det, då behöver du ingen överviktsoperation. Du kommer tappa i vikt som en sidoeffekt, då du väljer hälsosammare livsmedel. 

Nu kommer några säga; "Jag vill inte sluta äta mina nacho chips; de innehåller MSG, men jag vill ändå inte ge upp dem. Jag vill inte sluta äta min burksoppa." Det är ett val för var och en. Om du väljer den vägen och du blir kraftigt överviktig så kommer du i slutänden behöva göra en överviktsoperation för inget annat kan hjälpa dig att gå ner i vikt och gissa vad? När du gjort din magsäcksoperation så kommer du ändå inte kunna äta de där Doritochipsen, burksopporna och de andra exkitotoxineran ändå. Plus, att halva ditt matsmältningssystem är borta, utslitet från din kropp. Du kommer att ha ärrad kroppsvävnad och kanske smärtor i resten av ditt liv. Du kanske kommer ha hypoglycemi som kräver ytterligare operationer för att ta bort delar av din bukspottkörtel. Statistisk sett har du 4.6% chans att dö inom ett år efter du gjort din magsäcksoperation. Så om det är viktigt för dig att äta dina chips, burksoppor och MSG-tillsatta salladsdressing, så är det ditt val.

MSG finns i den mesta bearbetade livsmedel, inkluderat bacon, alla sorters korv och beef jerky (torkat kött). Nästan alla dessa livsmedel innehåller MSG, men du kan läsa innehållsförtecknigen och hitta vilka som inte innehåller detta. Många människor vill inte ändra sina matvanor och helt enkelt vägrar att sluta äta dessa farliga livsmedel. Det är ett val som jag inte förstår. Jag tror ärligt talat att de flesta gör det valet enbart för att de aldrig fått veta sanningen om livsmedel, läkande, viktnedgång och näring, vilket kunde rädda dem från övervikt, magsäcksoperationer och plågsam död.

Undvik farliga operationer och skaffa ideal hälsa 

Folk är avsiktligt felinformerade omkring hälsa av Läkemedelsindustrin, vården och Amerikanska Livsmedelsverket, som alla vill begränsa sjukdomar med mediciner, kirurgi, cellgifter och andra konventionella behandlingar.
Om folk hade tillgång till bra information, så skulle de göra bättre val och det skulle finnas mycket färre patienter som magsäcksoperera som förstahandsval. Naturligtvis, det är exakt det kirurgerna i detta land inte vill ska hända. De vill att fler ska magsäcksoperera sig för det innebär mer pengar i deras egna fickor. 

Sjukhus och privata kliniker vill samma sak. Sjukdom = Intäkter. Kunskap = mindre intäkter. På det här viset är den konventionella vården tydligt emot att patienter får kunskap om hur man förebygger sjukdom. Den enda "utbildning" som ges av den konventionella vården är baserad på nya mediciner och operationer. 

Men här, på NaturalNews.com är det annorlunda. Jag vill att du ska vara frisk, smal och vältränad med idealvikt. Jga vill att du ska undvika operationer. Jag vill inte att du ska dö inom ett år eller leva resten av ditt liv med övervikt, kroniska smärtor eller missbruka mediciner eller bli vårdad av en läkare som ser dig som ytterligare en källa till mer intäkter. Jag vill att du ska vara fri att göra dina egna val om din framtida hälsa och fri att uppleva alla de underbara lektioner som går hand i hand med den typen av hälsoresa. Jag tror på kunskap och fri tillgång till hälsofrämjande information och jag är starkt emot den direkta censur och propaganda som utförs av Big Pharma, FDA (Livsmedlesverket i USA) och framför allt alla som deltar i den konventionella medicinen.
Ja, vad ska man säga? 
Artikeln skrevs 2006 men om jag googlar på samma tema så finns det så mycket att läsa att jag inte skulle hinna läsa allt eller skriva om det även om jag inte gjorde något annat i resten av mitt liv. Mike Adams är aktiv och är lätt att hitta både på Facebook och Google+ men har tyvärr nått sin gräns för hur många vänner han kan lägga till på sitt FB-konto. Hans logiska förklaringar känns väldigt nära det som vi idag kallar för LCHF - ät naturlig mat, den mat som du är genetiskt skapad för att äta, inte den manipulerade föda som finns idag i våra matvaruaffärer, restauranger och andra ställen där man kan få tag i något att stoppa i munnen. Vi måste helt enkelt sluta vara marionetter för en industri inom livsmedel, vård och läkemedel som bara växer sig större och större - tillsammans kan vi göra skilland - inte köpa koncepten som enbart skadar både oss och framtidens generationer.
Googlar man över de privata företag som genomför dessa operationer så ligger priset från 55 000 kr och uppåt. Hittade även en klinik som erbjuder sig att "rätta till" operationer som inte fungerar!
Tro inte att den vanliga sjukvården inte "tjänar pengar" på det här också! För varje patient betalas det av våra skattepengar direkt till sjukhusen som i sin tur ser till att Läkemedelsindustrin får sin andel osv...du är bara en liten inkomstbringande bricka i hela denna stora livsfarliga lek.