måndag 7 november 2011

Jag beklagar, Andreas Wallin!

Överviktshelvetet drabbar alla, unga, friska människor som lägger sig under kniven för de ser ingen annan utväg. Åh, vad jag önskar att jag kunde stå utanför operationssalarna och stoppa dem!
Läser om 21-åriga Andreas som gått ner 57 kg sedan operationen och som kämpar med att gå ner till normalvikt genom att träna och äta mindre. Han skriver själv att hans viktproblem berodde på dålig karaktär!

Andreas gick ner 57 kg - Aftonbladet

Ursäkta? Vad är dålig karaktär och att misslyckas att lägga om sin livsstil? Varför ska vi skuldbeläggas för att vi är överkänsliga och inte har kunskapen att vi äter mat som vi inte är genetiskt byggda för att äta?
Jag har skrivit det förut och jag gör det igen: Hade jag vetat då vad jag vet idag om vad den sönderprocessade mat vi stoppar i oss gör med våra kroppar så hade jag ALDRIG opererat mig. Jag hade inte behövt det!

Jag hade sluppit alla timmar jag suttit hos olika terapeuter och läkare och berättat om mina problem orsakade av min övervikt. Då hade jag förstått att jag helt enkelt inte är skapad för att äta socker, spannmål och tillsatser i maten. Idag 2011, kan vi inte ens hacka vår egen sallad utan köper färdigskuren eller blanda ett glas mjölk med choklad utan köper färdig men ingen kollar riktigt vad det är mer i den där chokladmjölken förutom mjölk och cacao. Vi missar alla tillsatserna och sedan undrar vi varför vi har konstant problem med magen och vikten.
Det handlar inte om karaktär - det handlar om kunskap! Samtidigt som vi tror på alla läkare. Vår tids nya "gudar" som mässar ut dagligen: DU är lat! DU har ingen karaktär! Ät MINDRE, rör dig MER! Då kommer allt bli bra!
Men det spelar ingen roll hur många mil du springer och hur lite du äter så länge du äter fel! Man blir tom varnad för att äta för fet mat när man har gjort en Gastricbypass för att man inte ska råka ut för "dumping"
Vad är dumping?
Jag dricker nog mellan 1-2 liter grädde i veckan och äter FET mat (smör, cocosolja och olivolja) och "dumpar" inte mer nu än när jag åt kalorisnål mat. Snarare tvärtom. Men jag blir ALDRIG helt "frisk" - min magsäck är borta och kroppen får kämpa med osmält mat ut i tarmarna.
Däremot har jag gått ner mer i vikt på ett år än jag gjorde under min första år efter operationen. Det säger en hel del, tycker jag.
LYSSNA PÅ MIG! Jag ljuger inte! Jag har ingen som betalar mig för att propagera för LCHF - jag upplever det själv!

Annars kan ni lyssna på den här mannen!

Orsakerna till fetma är inte dålig karaktär