lördag 19 november 2011

Korv - och broccogratäng

Foto: Maria Jallow

Köttrik Falukor
Bacon
Broccoli och gärna lite blomkål och LITE morötter (max en morot till hela gratängen)
Creme Fraich
Grädde
Riven ost
Tomater

Stek strimlad bacon först och använd fettet att steka kuber av falukorven. 
Förväll grönsakerna snabbt. 
Blanda ihop Creme Fraiche, grädde, salt, peppar och Örtagårdsrkrydda, ev. chili och vitlök efter behag. 
Lägg ett lager grönsaker i botten, ett lager riven ost och sedan på med korv och bacon, ett lager ost  och resten av grönsakerna överst.
Häll på cremefraiche och grädd-blandningen. 
Toppa med skivade tomater och riven Parmesan el. liknande ost. 

Grädda på 200 grader tills osten och grönsakerna är mjuka att ätas.