tisdag 18 september 2012

Anna Haeggmans Ostmuffins

Anna lade ut ett recept på ostmuffins som hon gjort och jag blev sugen på att testa detta recept. Hon hade i blåbär i sina men jag tyckte det kändes "fel" med ost och blåbär ihop så jag gjorde efter min egen skalle och smak.
Ostmuffins ingredienser/orginaletrecept:
2 ägg
2 dl grädde/mjölk. Jag hade hälften grädde hälften gammeldags mjölk.
1 msk mandelmjöl
0.5 msk kokosmjöl
lite bakpulver.
1 dl riven ost.
3 msk raps olja. (jag orka inte smälta smör eller kokosfett annars är väl det att rekomendera)
salt & peppar
vispa ihop allt utom osten. Rör sen ner osten oxå.
Häll smeten direkt i mufffins plåt och grädda i 200 grader tills de stannat och fått fin färg. Kanske 10-15 min.

MIN VERSION:                                                       
2 ägg
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 msk mandelmjöl
0,5 msk kokosmjöl
0,5 tsk bakpulver
ca 1-2 dl riven ost
3 msk smält smör
Salt, peppar, timjan och chiliflakes.
Vispa ihop allt utom osten som du lägger direkt ner i muffinsformarna. 
Häll smeten över den rivna osten i muffinsformarna.
Grädda i 200 grader tills muffinsen får fin färg - ca 20-30 minuter. 

När jag gjort dessa så kom jag på idéer om att man kan även fylla dem med lite annat gott, tex hackade oliver, skinkbitar, små bitar av rökt lax eller liknande. Sådant som ger mer karaktär till muffinsen. De var goda både varma och kalla och vill man så kan man ju göra många och värma upp dem snabbt i ugnen på 100 grader innan man serverar dem tex på en bjudning. 
Funkar väldigt bra som frukost och kvällsfika. 
Här finns inget Fiberhusk eller mycket firbrer så är du GBP-opererad så sväller inte magen på samma sätt som med recept innehållande fiberhusk tex. 
Rekommenderas varmt! 
Tack Anna Haeggman!