söndag 1 juli 2012

Kattsand!

Isis, min vita honkatt gillar inte att gå på kattlådan som jag har i "tvättstugan" utan brukar sätta sig en meter ifrån, på golvet. Tänkte att det inte är så mycket att göra åt och bara se till att plocka upp hennes hög när hon satt sig. Inte värre än att plocka upp efter en hund med bajspåse, typ. Men visst har det varit ett irritationsmoment som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra åt. Jag satte en kattlåda i mitt sovrum, där hon tillbringar nätterna, för att slippa ha kattkrig nattetid och hon får slappna av från Cesars "mobbing".
Jag brukar köpa Sanicat Aloe Vera-strö, som luktar väldigt gott och kostar ca 30 påsen. Det räcker en vecka och är inte klumpbildande. Kan inte ha det för jag vet inte riktigt vad jag ska göra av alla kissklumpar...
Går till områdets Zooaffär för att köpa kattsanden och ja, den är ju naturligtvis slut!
Jag måste ju ha kattsand!
- Har du testat Ever Clean, frågar zooägaren.
- Nä, den är ju klumpbildande och så dyr...
Jag har ju funderat på att testa men då måste jag ha en sophink med tättslutande lock, där jag kan kasta kissklumparna och jag har inte hittat någon för ett bra pris. Jag vägrar köpa de där specialhinkarna för just detta ändamål för 300 kr, liksom.
Kommer på att jag har en vanlig hink hemma med lock och bestämmer mig för att jag ska ändå testa.
Köper en förpackning på 10 kg för 199 kr och räknar ut i huvudet att det här kanske faktiskt är billigare i längden.
Går hem, tömmer och rengör kattlådan, häller i den nya kattsanden som luktar Lavendel och ställer hinken med en soppåse i och locket på.
Nu har det gått en vecka och jag är JÄTTENÖJD! Att ta bort kissklumpar och bajs är rena "nöjet" då det kommer små duster av Lavendel när jag gör det. Det luktar inget annat och som grädde på moset så har jag inte hittat något bajs utanför lådan från Isis heller!      
Orsaken till att hon går på lådan kan vara flera:      
1. Lavendel är lugnande
2. Doften av Cesar försvann
3. Lådan känns alltid ren
Oavsett orsak, så verkar det som jag slipper plocka kattbajs från golvet mer! När hinken är full så är det ju bara att knyta ihop påsen och kasta i soporna.  Enklare kan det ju faktiskt inte bli än så här!